Tijdelijke opname-stop Willem Holtrop Hospice Ermelo door coronabesmettingen

Laura Jansen, directeur van het Willem Holtrop Hospice.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Dagelijks komen er in Nederland nieuwe coronabesmettingen bij. Helaas is het Willem Holtrop Hospice aan de Julianalaan 51 in Ermelo nu ook geraakt door het Covid-19 virus en is bij een aantal gasten, verpleegkundigen, vrijwilligers en ‘familieleden van’ corona geconstateerd. Ondanks uitgebreide voorzorgsmaatregelen en een corona-vrije periode van 8 maanden, heeft het virus nu dus ook in het Ermelose hospice toegeslagen.

Dit bericht het Willem Holtrop Hospice.

Extra kwetsbaar
Laura Jansen, directeur van het Willem Holtrop Hospice vertelt: “In het Willem Holtrop Hospice worden ernstig zieke mensen verzorgd, in de laatste fase van hun leven. Terminaal zieke mensen zijn extra kwetsbaar voor virussen en infecties en daardoor ook extra kwetsbaar voor een besmetting met het corona-virus. In de afgelopen maanden hebben we uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen om een besmetting met het corona-virus te voorkomen. Helaas gaat de werkelijkheid van de ‘corona-storm’ ook onze hospice-deur niet voorbij.

Verdrietige situatie
Onze aandacht gaat uit naar de gasten, die besmet zijn geraakt. Dit betekent vooral voor hen, hun familie en naasten een extra verdrietige situatie, in een periode die al moeilijk is. Daarnaast gaat onze aandacht uit naar verpleegkundigen, vrijwilligers en familieleden die ondanks alle maatregelen, besmet zijn geraakt.

Tijdelijke opname- stop
We concentreren ons nu op de zorg voor onze gasten, die geïsoleerd verzorgd worden. Daarom wordt het bezoek, in overleg met de familie, tot een minimum beperkt en is er besloten tot een tijdelijke opname- stop.
Op het moment dat we de corona-besmetting geheel achter ons hebben gelaten kunnen we weer nieuwe gasten ontvangen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden