Rotary Ermelo bezorgt zorginstellingen urenlang puzzelplezier

Foto: Grietje-Akke de Haas

Patty van Vierzen, voorzitter van Rotary Ermelo deed vandaag, donderdag 19 november, 10 legpuzzels in de Jan van Haasteren stijl cadeau aan woonzorgcentrum Kroondomein aan de Sparrenlaan. Bewoner meneer Hoeve (90) mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij wreef zich in de handen van plezier, meneer Hoeve is namelijk een fervent puzzelaar. 

Een week tot 3 weken zoet mee
“De meeste puzzels die ik maak hebben ongeveer 1000 stukjes. Daar ben ik een week tot 3 weken zoet mee.” Een verzorger vertelde: “Als meneer puzzelt is hij helemaal in zijn element, hij gaat er helemaal in op. Wist je dat hij ook dé organist is van Kroondomein; hij is al aan het oefenen voor de kerstdagen.”

Niet alledaags
Met de puzzel in de populaire Jan van Haasteren-stijl zal Hoeve zich de komende weken vast kostelijk vermaken. Niet alleen bestaat de puzzel uit 1000 stukjes, ook het tafereeltje is beslist niet alledaags. “De afbeelding stelt alle activiteiten voor die Rotary organiseert”, vertelt Patty van Vierzen die werd vergezeld door inkomend voorzitter Daniël Brinkman. “Je blijft ernaar kijken en ontdekt steeds iets nieuws.”

Bubble Barrier
Het idee van de puzzel in de populaire Jan van Haasteren-stijl komt uit de koker van Rotary Winschoten, en vormt de spil in de ‘Rotary in actie’-puzzel. De opbrengst van de actie gaat namelijk naar de ontwikkeling en plaatsing van een Bubble Barrier van The Great Bubble Barrier; een bellenscherm dat met luchtbellen plastic in de rivieren tegenhoudt en afvangt, voordat het de Noordzee instroomt. Want jaarlijks verdwijnt er wereldwijd ruim acht miljard kilo plastic afval in de zeeën en oceanen, waarvan 80% vanuit rivieren komt.

Al 3800 exemplaren verkocht
Meerdere Rotaryclubs liepen warm voor de actie; in Nederland tot zelfs tot in Australië toe. Inmiddels zijn er al 3800 exemplaren verkocht. Rotary Ermelo kocht er 10 om cadeau te doen aan de zorginstellingen in Ermelo. “Welzijnsmedewerker Janneke Bruintjes heeft veel contact met deze instellingen. Janneke gaat de puzzels dan ook verdelen omdat zij het beste weet waar veel gepuzzeld wordt”, aldus Patty van Vierzen.

Ook een puzzel?
Wil jij ook graag deze puzzel á 20 euro in je bezit krijgen, of meerdere exemplaren? Neem dan via email contact op met Rotary Ermelo: [email protected] Daarmee scoor je niet alleen een leuk cadeau voor de feestdagen, maar steun je meteen het goede doel! Patty van Vierzen en Daniël Brinkman komen de puzzel(s) persoonlijk bij jou thuisbrengen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden