Zorgteam Kroondomein Ermelo uitverkoren tot ‘Helden van de Zorg 2020’

Een zorgteam van woonzorgcentrum Kroondomein aan de Sparrenlaan in Ermelo, is door de christelijke vakorganisatie RMU (Reformatorisch Maatschappelijke Unie) uitverkoren tot ‘Helden van de Zorg’. Landelijk waren er veel mensen en zorgteams voorgedragen voor de titel waaruit zoveel waardering spreekt. Het zorgteam van Kroondomein werd uitverkoren om de saamhorigheid tijdens de eerste gedeeltelijke lockdown in maart om de coronacrisis het hoofd te bieden. “Jullie deden je werk onder bijzondere omstandigheden.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Veel op hun bordje gehad
Welzijnsmedewerker Woltrien Buijs had het team voorgedragen voor ‘Helden in de Zorg’. Tijdens de eerste gedeeltelijke lockdown vormde zij een team met zo’n 20 zorgmedewerkers op afdeling 3. Ze hebben veel op hun bordje gehad zo omschreef Buijs de situatie destijds in haar aanbevelingsbrief naar de RMU, waarin ze haar hele hart had gelegd.

Pluim
In de eerste plaats hadden ze net de verhuizing naar het Kroondomein achter de rug. Vervolgens was koud de afdeling versierd in aanloop naar Koningsdag, of de coronacrisis brak in alle hevigheid uit. “De week ervoor had ik nog de afdeling versierd met het rood wit blauw. Helaas hebben weinig cliënten hiervan genoten, want de corona was definitief op de afdeling. Een erg zware periode voor cliënten en personeel. In die weken hebben we van bijna de helft van de cliënten (10) afscheid moeten nemen. Ook 13 collega’s waren positief getest. Fijn in die tijd was de saamhorigheid van de andere collega’s en collega’s die werden ingevlogen van een ander team. Super was dat. Ook voor het covid-team en de managers een pluim om alles achter de schermen in goede banen te regelen.”

Digitale felicitaties
Vanwege de verscherpte coronamaatregelen kwam de RMU de betrokkenen vandaag, donderdag 12 november, niet persoonlijk feliciteren, maar werden de felicitaties digitaal overgebracht met een persoonlijk woordje. Bovendien waren er gebakjes met het logo ‘Helden van de Zorg’ én een cadeau in de vorm van een prachtige wandklok.

Speciaal aandacht
Met actie ‘Helden van de Zorg’ vraagt de RMU jaarlijks in de Week van het Leven in november, speciaal aandacht voor het prachtige en waardevolle werk wat mensen verrichten in de zorg voor het leven van anderen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen