Beatrixschool Ermelo maakt kans op € 10.000,- om verkeersveiligheid te verbeteren

Foto: Beatrixschool Ermelo

De Beatrixschool maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om een veilige verkeerssituatie rondom de school te realiseren in Gelderland. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft € 10.000,- per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november 2020.

Verkeersoverlast
De Beatrixschool en haar directe omgeving kampen al jaren met verkeersoverlast als de kinderen naar school gebracht en gehaald worden. Het is druk, krap, vol en onveilig. Nu er gestart is met de bouw van meer woningen aan de Beemdweg, wordt dit probleem alleen maar groter. Het wordt voor de leerlingen nog lastiger om veilig zelfstandig naar school te gaan of om als ouder veilig je kinderen naar school te brengen.

Oplossing
Om dit probleem op te lossen wil de Beatrixschool de verkeersveiligheid voor haar leerlingen verbeteren door een pad binnen de omgeving van de school aan te leggen welke straks langs alle ingangen loopt. Zo hoeven de kinderen niet meer over de smalle stoep, langs de volle, drukke weg te lopen. Ouders die kinderen in meerdere klassen hebben, kunnen hun kinderen naar de ingangen brengen en zo een rondje om de school maken. De ingangen zullen ook rolstoelvriendelijk worden gemaakt. Door maximaal gebruik te maken van de ingangen wordt de verkeersopstopping bij de grote ingang naar het plein kleiner. Daarnaast zal er ook aan de voorkant van de school een fietsenstalling voor de leerlingen gecreëerd worden zodat ook hier een verspreiding van plaats vindt.

Educatief
Het aan te leggen pad wordt educatief, door er een verkeerstuin van te maken zodat kinderen leren over verkeersveiligheid maar ook blijven werken met letters en cijfers. Een multifunctioneel pad welke gebruikt kan worden door alle klassen.

Stem!
De Beatrixschool wil graag een beroep doen op uw stem. Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november 2020. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden