OBS de Arendshorst in Ermelo zamelt textiel in voor de Textiel Race Noord-Veluwe

Foto:

Van 2 november tot en met 27 november vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats. Tien scholen in deze regio nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en ander oud textiel in te zamelen. In Ermelo is dat OBS de Arendshorst. Het opgehaalde textiel wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Dit bericht Pepijn Rademakers, projectleider van de Textiel Race Noord-Veluwe.

Voor het eerst
De Textiel Race Noord-Veluwe is, samen met de Textiel Race Amsterdam, de eerste Textiel Race die in Nederland georganiseerd wordt. De race vindt plaats tussen 2 en 27 november. Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u in deze periode gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek.

U kunt helpen!
Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het u gemakkelijk doordat het textiel thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, meldt uw textiel dan aan op onze site! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals Loop.a. Life, Walra Remade bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Labfresh.

  • De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Elburg.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen