Rotary Ermelo zet Kroondomein in de voorjaarsbloemen om polio de wereld uit te helpen.

Vandaag, zaterdag 24 oktober, hebben leden van Rotary Ermelo 2500 tulpenbollen verpakt in dozen bezorgd bij woonzorgcentrum Kroondomein. De dozen werden overhandigd aan Ton en Elly de Kruijf van de Zorggroep Noordwest-Veluwe. Als de tulpenbollen vlot worden gepoot kunnen de bewoners en passanten volgend voorjaar genieten van een zee aan bloemen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Paarlen jubileum
Het fleurige gebaar diende 2 doelen: het 30-jarige bestaan van Rotary Ermelo en polio de wereld uithelpen. Met een feest het paarlen jubileum vieren zit er met de coronacrisis helaas niet in. Om toch iets te doen voor de samenleving werd besloten Kroondomein en wellicht de andere zorginstellingen tulpenbollen te schenken vanwege deze toch wel heftige periode. Zodat als Rotary Ermelo volgend voorjaar het uitgestelde feestje hoopt te kunnen houden, de ouderen volop genieten van de prachtige tulpen.

54 eurocent
Wereldwijd zet Rotary zich sinds 1988 in om polio de wereld uit te helpen. “Er zijn nog 2 haarden”, lichtte Patty van Vierzen toe, voorzitter van Rotary Ermelo, “namelijk in Pakistan en Afghanistan. Omdat het om oorlogsgebieden gaat is het voor de vrijwilligers moeilijk om bij de kinderen te kunnen komen.” Vaccineren tegen polio gebeurt met druppels via de mond. “Voor 54 eurocent is een kind geholpen.”

End Polio Now tulp
Rotary Nederland startte in 2020 de actie ‘End Polio Now tulpenactie 2020’,  om de wereldwijde End Polio Now campagne van Rotary International te steunen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen