Binnen 15 minuten weten of je corona hebt kan nu in Ermelo

Zie artikel.
Foto: 0341sneltest.nl

Vanaf maandag 26 oktober is het mogelijk om ook in regio 0341 een corona sneltest te doen. Binnen 15 min. na de test ontvang je al de uitslag. Vier Ermelose ondernemers en verpleegkundigen hebben de handen ineen geslagen om dit mogelijk te maken. Dit in nauwe samenwerking met de gemeente Ermelo. Zie foto met vlnr: Daisy van den Berg – verpleegkundige, Erwin van den Berg – ondernemer, Hans de Haan – wethouder gemeente Ermelo, Larissa van der Haar – ondernemer)

Dit bericht Erwin van den Berg, initiatiefnemer van 0341sneltest.nl

Speciaal getraind
De tests, met een vanaf prijs van 49,95 euro, worden uitgevoerd door een team gediplomeerd verpleegkundigen met BIG registratie. De verpleegkundigen worden speciaal getraind voor het afnemen van de sneltests en staan onder leiding van twee ervaren verpleegkundigen die al veel coronatests hebben afgenomen in ziekenhuis St Jansdal. De tests zijn veilig, betrouwbaar (99,3% nauwkeurig) en gevalideerd voor gebruik binnen Europa.

Lange wachttijden
De afgelopen weken nam het aantal coronabesmettingen weer flink toe. Door de lange wachttijden duurt het vaak erg lang voordat mensen kunnen worden getest. Ook op de uitslag moet vaak nog dagenlang worden gewacht. De druk op de zorg is groot en neemt hierdoor opnieuw toe. Terwijl er ook andere belangrijke zorg moet worden verleend. Daarnaast vormen de lange wachttijden een groot probleem voor veel ondernemers. Bij verdenking van corona moeten ze hun personeel nu vaak dagenlang missen. Dat is niet alleen praktisch een groot probleem. Het kost ook veel geld. In een tijd die voor veel ondernemers al zwaar genoeg is.

Zorg ontlasten
De initiatiefnemers doen dit om de zorg te ontlasten, maar ook het bedrijfsleven, scholen en andere instellingen. De initiatiefnemers hebben als ondernemer zelf ervaren hoe groot de impact is wanneer corona het bedrijf treft.

Virus sneller terugdringen
Maar het allerbelangrijkste: met deze sneltests kan het virus sneller worden teruggedrongen, meer besmettingen een halt worden toegeroepen en kostbare tijd en geld worden bespaard. Het doel is dat mensen binnen een dag terecht kunnen voor hun test en vervolgens binnen 15 minuten de uitslag ontvangen.

Aanmelden
Vanaf maandag 26 oktober zal op diverse locaties in de omgeving worden getest. Aanmelden kan nu al. Meer informatie en inschrijven kan via www.0341sneltest.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden