Patty Sparkle hijst regenboogvlag in top bij gemeentehuis Ermelo

Onder toch best wel grote belangstelling heeft Patty Sparkle vanmorgen, zaterdag 10 oktober vooruitlopend op Coming Outdag op 11 oktober, de regenboogvlag gehesen in de vlaggenmast van het gemeentehuis. Dat het dit jaar wel mocht van het college van B&W voelt de LHBTI+-gemeenschap als een erkenning voor dat ze mogen uitkomen over wie ze écht zijn.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Belangrijke rol
Patty Sparkle, alias Erik Wildeman (40) uit Putten, had een belangrijke rol gespeeld in het ‘bewerken’ van het college. Voor de verschillende media liet burgemeester André Baars zich afgelopen week dan ook maar wat graag fotograferen met Patty, voor wie drag een creatieve uitlaatklep is.

Zichzelf mogen zijn
Net als vorig jaar hebben Welzijn Ermelo, Village People en Progressief Ermelo de handen ineen geslagen om aandacht te besteden aan Coming Outdag. Op die dag wordt benadrukt dat iedereen zichzelf mag zijn en dat het belangrijk is dat iedereen zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelt.

Regenboogvlag uit bij sportverenigingen
Dit jaar heeft de organisatie naast de winkels en de horeca, ook de sportverenigingen benaderd vandaag de regenboogvlag te hijsen bij hun accommodatie. Hiermee geven zij expliciet aan dat iedereen welkom is binnen hun vereniging. De voetbalverenigingen FC Horst en EFC’58 zegden toe, net als korfbalvereniging Dindoa, tennisvereniging Irminloo en sportbedrijf Interactie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden