Beatrixschool in Ermelo opent eigen officiële Bibliotheek

Foto: Beatrixschool

Het kostte de Beatrixschool in wijk Oost maanden van voorbereiding, maar dan heb je ook wat; een officiële Bibliotheek op je eigen school. Maandag 5 oktober werd de Bibliotheek geopend. De opening viel heel mooi samen met de Kinderboekenweek. Leesbeleving en leesbevordering zijn namelijk heel belangrijk.

Dit bericht het onderwijsteam van de Beatrixschool.

Boeken ruilen
De Bibliotheek op de Beatrixschool is in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe ingericht.  Alle boeken zijn gestickerd en klaar om uitgeleend te worden. De kinderen krijgen een officieel pasje en kunnen op dinsdag en vrijdagmorgen boeken ruilen. Het is heel belangrijk dat kinderen veel lezen en het vooral ook leuk vinden. Door een groot aanbod van boeken is er veel variatie en dat motiveert enorm.

Mooi boek
De Bibliotheek werd door een aantal leerlingen geopend. Dit gebeurde met het uitpakken van een mooi boek, gekregen van Boekhandel Riemer en Walinga in Ermelo. Alle kinderen kregen in de klassen uitleg over de eigen Bibliotheek. Ook kregen de leerlingen bezoek van Berdien van Bibliotheek Noordwest Veluwe die de kinderen enthousiast maakte voor de bibliotheek. Juf Tineke Mulder, de directrice van school, doet ook nog een duit in het zakje. Deze week gaat zij voorlezen in alle klassen.

Intensief samenwerken
De komende jaren blijft de Beatrixschool intensief samenwerken met Bibliotheek Noordwest Veluwe, om het aanbod van boeken te vernieuwen en gevarieerd te houden.

foto: Beatrixschool

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden