Mevrouw Klok (89) trakteert buren op buurtborrel in de Dorpskamer tijdens Burendag

Foto: Grietje-Akke de Haas

Tsja, betrokken buren om je heen blijkt toch erg belangrijk. Zo was mevrouw Klok –‘Ik word in april al 90!’– in huis gevallen en had ze haar bekken gebroken. De buurtbewoners vlogen af en aan om haar tijdens het herstel te helpen. Mevrouw Klok is ze zo dankbaar dat ze haar buurtjes vandaag tijdens Burendag trakteerde op een buurtborrel in de Dorpskamer. “Onze straat verdient een lintje”, sprak ze haar buren toe.

Niet bepaald in de buurt
Met ‘onze straat’ doelde ze op de Pastorieweg waar ze met veel plezier woont, maar wel alleen. Mevrouw Klok heeft dan wel 2 kinderen met aanhang, maar die wonen met Alphen aan den Rijn en Zeeland, niet bepaald in de buurt als er iets is. Zoals een half jaar terug toen mevrouw Klok was gevallen.

Paracetamolletje
Mevrouw Klok kon nog contact opnemen met buurvrouw Cindy. “Breng maar een paracetamolletje mee”, had ze gezegd. De buurvrouw had echter direct in de gaten dat het daarmee niet opgelost zou zijn. In allerijl waarschuwde zij de huisarts en de familie. De ambulance arriveerde en bracht haar naar het ziekenhuis. Daar verbleef mevrouw Klok 4 dagen om vervolgens 8 weken te revalideren in reactiveringscentrum Klimop in Harderwijk. En dat in een tijd dat corona op zijn hevigst was.

Over de 100 kaarten
Tijdens haar verblijf in het ziekenhuis en de Klimop kreeg mevrouw Klok over de 100 kaarten. “Ook van mijn buurtjes.” Toen ze eenmaal weer thuis was viel het niet mee. “Maar het gaf mij en mijn kinderen veel vertrouwen dat het zelfstandig wonen voor mij nog haalbaar is en verantwoord. Want ik word zo goed door mijn buren in de gaten gehouden.”

Altijd op de buurt rekenen
Of het nu voor vervoer is, boodschappen doen tot de containers aan de weg zetten, mevrouw Klok kan altijd op de buurt rekenen. “Er is een buurvrouw die regelmatig haar kookkunsten met mij deelt tot een buurvrouw die in de gaten houdt of mijn gordijnen ’s morgens weer opengaan. Ook kinderen zijn bereid om mijn pad te vegen als het heeft gesneeuwd. Genoeg redenen om op gepaste corona afstand een gezellige middag te hebben met elkaar”, aldus mevrouw Klok.

Blij en dankbaar
Schoondochter Marian die ook van de partij was op de buurtborrel, is erg blij en dankbaar dat haar schoonmoeder in een buurt woont met zulke lieve en betrokken buren. “Ik zit in de buurtapp van de Pastorieweg. Dus als er iets is met mijn schoonmoeder zijn wij als familie meteen op de hoogte.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden