Medeorganisator mag zelf niet deelnemen aan Burendag op de Jasmijnweg in Ermelo

Organiseer je met buurtbewoners Burendag, moet je zelf vanaf de zijlijn toekijken hoe geslaagd en gezellig het allemaal is. Dit overkwam Diana die woont aan de Jasmijnweg vandaag, zaterdag 26 september. “Ik heb koorts en ben verkouden, dus moeten we met het hele gezin binnenblijven”,  wijst ze naar haar man Dick en hun 2 kinderen. Want het was de organisatoren Diana, Jeanette, Sander en Daan er alles aan gelegen dat de coronamaatregelen in acht werden genomen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Toch meegenieten
Op een veilige afstand hing het gezin over de onderste helft van de staldeur die toegang geeft tot hun tuin. Konden ze toch even meegenieten van de gezellige drukte op het hofje. Wie de neiging had te dichtbij te komen werd nadrukkelijk met opgeheven armen gewaarschuwd.

Geen spatje
Voor het buurtfeest waren de bewoners die aan het hofje grenzen uitgenodigd en van de hofjes ernaast. De opkomst was groot. Wat ook alles te maken had met weer. Waar eerder in de week voor de zaterdag koud en regenachtig weer werd voorspeld, viel dit juist reuze mee. De zon scheen vanmorgen uitbundig en er viel geen spatje regen.

Kroket, frikandel en knakworst
Burendag aan de Jasmijnweg startte met een gezamenlijk kopje koffie, thee of limonade. Daarop werd gereedschap, spijkers en hout tevoorschijn gehaald om samen met de kinderen een nestkastje te bouwen. Na het middaguur kwamen de broodjes kroket, frikandel en knakworst op tafel. Waar natuurlijk heerlijk van werd gesmuld. Tussen alle activiteiten door kon de jeugd zich ook vermaken op een springkussen. Tijd voor een middagdutje was er niet. Er stond namelijk een spannende buurtbingo op het programma met hele leuke prijzen, gesponsord door Ermelose ondernemers (zie lijst onderaan artikel). Ook was het de bedoeling om met elkaar een picknicktafel voor op het veldje te maken.

‘De leukste straat van Ermelo’
De Jasmijnweg deed ook een gooi naar de titel ‘De leukste straat van Ermelo’. Met het scala aan leuke activiteiten de hele dag, maar ook om de saamhorigheid onder de buurtbewoners. Jeanette lichtte toe: “Als buurtbewoners van 0 tot 75 jaar oud doen we regelmatig activiteiten met elkaar of helpen elkaar. In de corona tijd zijn er mooie dingen uit voortgekomen. We doen boodschappen als iemand het huis niet uit mag en lappen de ramen bij de ouderen. Dan knopen we meteen een praatje met ze aan om te horen hoe het gaat en of iemand hulp nodig heeft. Klussen doen we ook samen, net als regelmatig op het gras wat drinken met een koekje en snoepje erbij.”

Alle buurten winnaars
Gisteren wist de organisatie van Burendag aan de Jasmijnweg al dat hun buurtje ‘De leukste straat van Ermelo 2020’ is. Alle andere buurten die zich hadden aangemeld trouwens ook. Dat waren Montana, Harderwijkerweg 224, Amaliahof, Seringweg en Achtschepel. De juryleden van Leefbaarheidsteam Ermelo kampten namelijk met verkoudheidsklachten. Daarom werd besloten alle aangemelde buurten de prijs toe te kennen. Monique Tuns van Leefbaarheidsteam Ermelo lichtte toe: “We vinden namelijk dat alle buurten winnaars zijn. Ook in coronatijd blijven de buurtbewoners elkaar steunen.”

Winterpakket
De prijs is een winterpakket dat bestaat uit 8 pakken chocolademelk, 4 flessen glühwein en 4 pakken kerstkoekjes. Monique: “Daarnaast is het voor de buurt mogelijk om een kerstboom aan te schaffen. De kosten van maximaal 75 euro mogen bij ons worden gedeclareerd. Dat kan via [email protected]

Sponsors Burendag Jasmijnweg
Van de Leede
Snackbar t Hoekje
IJzerwaren van de broek
Paalberg
t Jagersnest
Pelikaan
Klimbos Harderwijk
Rijschool van Buuren
Carwash
Japas
juwelier Wajer
Depeche
Gall&Gall
Uit den Bosch
First Fashion
DA drogisterij Boeve
Bourgondier
Florado
Crea Bea
That’s It
Boerderij Pret

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden