UWOON realiseert 3 kangoeroewoningen in nieuwbouwproject Kerklaantje/Postlaantje Ermelo

Foto: UWOON

Woningcorporatie UWOON realiseert in het nieuwbouwproject De Wegwijzer (Kerklaan/Postlaantje) in Ermelo drie zogenaamde ‘kangoeroewoningen’. Deze liggen in het dorpscentrum, nabij winkels, horeca en NS-station. Ze worden in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd.

Dit bericht UWOON.

Onder één dak
De drie kangoeroewoningen zijn bestemd voor een bewoner met een langdurige zorgbehoefte en diens verzorger(s) met wie een duurzame zorgrelatie wordt onderhouden. In een kangoeroewoning wonen mensen met elkaar onder één dak, maar wel zelfstandig. Bewoners zijn vaak familieleden of een zorgbehoevende met zijn of haar zorgverlener(s). De bewoners hebben ieder een eigen woonruimte met slaapkamer(s), badkamer en keuken. Het idee achter deze woningen is dat als je dicht bij elkaar woont, je voor elkaar kunt zorgen of op elkaar letten.

Drie etages
De woningen in Ermelo bestaan uit drie etages. Op de begane grond is een rolstoeltoegankelijke zorgwoning van 66,5 m2 met één slaapkamer en een buitenterras. Op de eerste en tweede verdieping is een ruime bovenwoning van in totaal 127 m2. Deze telt drie slaapkamers en een balkon. De benedenwoning is bestemd voor de bewoner met een langdurige zorgbehoefte, de bovenwoning voor diens verzorger(s). Dit kunnen ouders of andere familieleden zijn, maar ook mantelzorgers en professionele zorgverleners. Bij de toewijzing is een aantoonbare (langdurige) zorgrelatie tussen zorgbehoevende en zorgverlener(s) een belangrijke voorwaarde.

Belangstelling?
Wie belangstelling heeft voor één van de kangoeroewoningen kan zich melden bij de woonconsulenten van UWOON in Ermelo. Deze zijn bereikbaar via telefoon 0341 56 51 00 of mail [email protected] Meer informatie over de woningen, de wijze van inschrijving en woningtoewijzing staat op de website van UWOON: https://www.uwoon.nl/kangoeroewoning

Snel en flexibel
De realisatie van de kangoeroewoningen sluit aan bij het ondernemingsplan 2018-2022 van UWOON. Eén van de daarin benoemde doelen betreft het snel en flexibel aanbieden van energiezuinige en betaalbare huizen. Het ondernemingsplan beschrijft specifiek de wens om woonoplossingen te bieden voor huurders met een (fysieke) beperking. Met de kangoeroewoningen geeft de woningcorporatie daar invulling aan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden