Breiatelier schaapskooi Ermelo weer van start na coronastop

Foto: Stichting Schapedrift

Na een maandenlange zomer- en ‘corona’ stop gaat het breiatelier weer van start in het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo. Verdeeld over drie kleine groepen gaan brei- en haaksters elke veertien dagen gezamenlijk aan de slag.

Dit bericht Stichting Schapedrift.

Gezellig
Samen breien en haken is gezellig! Je kunt elkaar helpen en inspireren. Soms wordt er gezamenlijk iets gemaakt. En natuurlijk wordt er ook veel gekletst. Het breiatelier bij de schaapskooi Ermelo bestaat al zes ruim jaar. Het initiatief kwam van Saskia Goedvree. Saskia was als gastvrouw jarenlang betrokken bij Schapedrift. Haar hobby is breien en haken en het leek haar leuk om een breiatelier te starten. Een passende activiteit, waarvoor de zolder van het bezoekerscentrum heel geschikt is. Onder leiding van Saskia ging een groepje dames aan de slag. Wegens ziekte moest Saskia de organisatie van het breiatelier overdragen, maar ze bleef altijd betrokken.

Anneke Wullink
Anneke Wullink heeft nu de leiding van de breigroepen op zich genomen. Ook deze vrijwilligster van Schapedrift is heel creatief met o.a. naald en draad, brei- en haakpennen. Inmiddels is het breiatelier uitgebreid en doen er zo’n twintig (alleen) dames mee. Er is een grote betrokkenheid bij elkaar en er zijn mooie vriendschappen uit voortgekomen. Sinds half maart zijn de dames niet meer bijeen geweest, maar gelukkig kan er weer een start gemaakt worden. Verdeeld over drie groepen; op woensdagochtend en -middag en donderdagmiddag, zodat iedereen op veilige afstand bij elkaar kan zitten.

Aanmelden
Alleen voor de woensdagochtend van 10.00-12.00 uur is er nog ruimte voor een paar belangstellenden. Heb je zin en tijd om mee te doen, meld je dan aan bij Anneke: [email protected] Ervaring is niet nodig. Deelname kost € 2,00. De data voor najaar 2020 zijn: 9 en 23 september, 7 en 28 oktober, 11 en 25 november, 9 en 16 december. Het breiatelier is van september tot en met mei.

Bereikbaar
De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide aan Postweg 50, Ermelo. Alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden