Wilfried en Astrid van Zundert leggen eerste steen voor hun allernieuwste project in Ermelo

Foto: Eigen foto

Op vrijdag 4 september hebben Wilfried en Astrid van Zundert de eerste steen gelegd van hun nieuwste project 10 zorgappartementjes. Deze zijn bestemd voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar die tussen wal en schip vallen, en die om wat voor reden dan ook niet bij hun ouders kunnen (blijven) wonen/opgroeien. Het gebouw wordt geheel duurzaam gebouwd door een lokale aannemer en toeleveranciers.

Dit bericht Astrid van Zundert van Zorgboerderij Stal van Zundert, Middelerf 12B in Ermelo.

Kleinschalig en persoonlijk
Het project is een unieke kans om op te groeien tot volwassenheid in een groene omgeving met een 24 uurs begeleiding en altijd dezelfde gezichten: 7 dagen in de week 24 uur per dag. Met elkaar leven en mee leven; gezien worden, dat is hoe zorg georganiseerd moet worden aldus de familie van Zundert. Kleinschalig en persoonlijk samen met ouders en/of het eigen netwerk van de jongeren.

Terugblik
Wilfried en Astrid waren met een smoes bij de bouw gelokt en werden blij verrast! Hun kinderen hadden met hulp van de aannemer deze speciale gelegenheid voorbereid compleet met champagne. Schoonzoon Laurens die ook fulltime meewerkt in hun bedrijf; hield een speech met een terugblik over hoe het jaren geleden is begonnen. Van pleeggezin naar gezinshuis naar begeleid wonen, logeerhuis en zorgboerderij. Astrid bedenkt steeds weer nieuwe projecten om meer kinderen en jongeren te helpen en te ondersteunen.

Moeder Theresa
Zij wordt door haar gezin vaak vergeleken met Moeder Theresa of Majoor Bosshardt. Op 4 september 2016 werd Moeder Teresa heilig verklaart en wat was dat een leuke datum om op die dag de eerste steenlegging te doen. Helaas kon wegens de corona deze heuglijke gebeurtenis maar in kleine kring plaatsvinden.

Rond april 2021
Wilfried en Astrid hopen dat ze de opening groter kunnen vieren en dit delen met alle geïnteresseerde en betrokkenen uit Ermelo en omgeving. De verwachting is dat het gebouw rond april 2021 wordt opgeleverd.

Wilfried en Astrid van Zundert. (eigen foto)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden