Ouderraad Beatrixschool Ermelo maakt feest van eerste schooldag

Foto: Beatrixschool Ermelo

De zomervakantie is echt voorbij nu ook het midden van het land weer naar school gaat. Toch is de start van het schooljaar om de coronacrisis anders dan voorgaande jaren. Er mogen geen papa’s en mama’s mee op schoolplein bericht de Beatrixschool in wijk Oost, en er is ook geen gezellige gezamenlijke opening. Maar daar wist de ouderraad van de Beatrixschool iets op! Marcel Zimmer was namelijk uitgenodigd.

Drie voorstellingen
Maandag 31 augustus was hij te gast op school. Hij verzorgde 3 voorstellingen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De kinderen openden gezamenlijk het nieuwe schooljaar, met veel muziek, gezang en gelach! Voor de vakantie was er door directrice Tineke Mulder een brief naar de ouders uitgegaan. Corona zette namelijk het schooljaar van 2019/2020 op zijn kop. Het was stil en leeg op straat, thuis en op school. Het was tijd voor feest, feest dat de kinderen weer naar school kunnen, feest dat het op deze manier kan! Ofwel tijd voor dankbaarheid en muziek.

Luidkeels
De kinderen werden opgeroepen een muziekinstrument te maken voor de opening van het nieuwe schooljaar. Ook maakte directrice Tineke Mulder een filmpje waarop zij zelf een liedje zong: ‘Dag school, dag school, daar ben ik weer!’ Dit liedje klonk maandagochtend luidkeels op het schoolplein met alle zelfgemaakte muziekinstrumenten. “Het was een andere opening dan andere jaren, maar het was fantastisch om het samen zo te mogen beginnen”, aldus leerkracht Ria Hijmissen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden