Duo fietst door het lint bij woonzorgcentrum Kroondomein Ermelo

Woonzorgcentrum Kroondomein aan de Sparrenlaan in Ermelo heeft vanmorgen, donderdag 16 juli, een nieuwe elektrische duofiets Fun2Go cadeau gekregen. Deze is geschonken door ‘Stichting Vrienden van Zorggroep Ermelo’. Bewoner mevrouw Grift en Janneke Bruintjes, welzijnsmedewerker van Zorggroep Noordwest Veluwe, namen de duofiets officieel in gebruik door samen door het lint te fietsen. Daarbij kregen ze de hulp van Lidy Jacobi en Henny Hop, respectievelijk voorzitter en secretaresse van ‘Stichting Vrienden van Zorggroep Ermelo’, die aan weerszijden met een schaar in de aanslag klaarstonden.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Coronacrisis
De duofiets stond al eerder op het programma om te worden overhandigd. Maar door de coronacris ging dát feestje toen niet door. Inmiddels zijn de regels voor verzorgingstehuizen versoepeld. Bewoners mogen weer bezoek ontvangen en zelf de deur uit, al wordt ze met klem geadviseerd supermarkten en horecagelegenheden te mijden.

Echt blij
Bij Kroondomein zijn ze echt blij met de duofiets die met een scherm tussen de personen meteen coronaproof is. “We hadden nog niet zo’n duofiets”, vertelde Janneke Bruintjes. “Wel een rolstoelfiets, maar dat is anders. Daar zit de bewoner voorop, terwijl je met een duofiets naast elkaar zit.”

Qwiek.up
‘Stichting Vrienden van Zorggroep Ermelo’ deed Kroondomein niet alleen een duofiets cadeau. Veel eerder was al een Qwiek.up overhandigd. Het gaat om een mobiel apparaat die een audiovisuele beleving voor bewoners creëert.

Familiefoto’s
“Wij gebruiken de Qwiek.up voor bewoners die bedlegerig zijn of aan een stoel gebonden. Het apparaat projecteert namelijk op het plafond of de muur de beelden die op een usb-stick staan. Zo kan familie foto’s uit het familiealbum op de usb-stick zetten om hier met de Qwiek.up te laten zien aan hun familielid.”

André Rieu
Daarnaast kan met de belevingsmodules van de Qwiek.up iedere soort omgeving gecreëerd worden naar behoefte van de bewoner. Dit varieert van een mooie boswandeling tot een sfeerhaard en zelfs concerten van André Rieu.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden