Leerlingen Chr. College Groevenbeek Ermelo beleven meest bijzondere diploma-uitreiking ooit

Wat hebben de eindexamenleerlingen het door de coronacrisis pittig gehad, ook die van Chr. College Groevenbeek in Ermelo. Net als de docenten, mentoren, de directeuren tot het schoonmaakpersoneel. Maar daar staat dan wel tegenover dat deze leerlingen deze week en volgende week de meest bijzondere diploma-uitreiking ooit beleven. Wat ze oprecht werd gegund. “Want”, zo complimenteerde afdelingsdirecteur Ronald Brouwer ze, “wie in deze periode het diploma heeft gehaald, heeft zich er echt doorheen moeten slaan, met bloed, zweet en tranen.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas van de uitreiking bij klas H5B.

Ongeveer een uur per klas
Vandaag, woensdag 8 juli, vond de diploma-uitreiking plaats van de Havo-leerlingen. Zes klassen achter elkaar, waarbij per klas ongeveer een uur werd uitgetrokken. Tussen de wisselingen door was een half uur pauze om drukte van passerende mensen te voorkomen, én om alles goed schoon te maken. Hetzelfde ‘kunstje’ wordt morgen opnieuw vertoond, maar dan zijn de geslaagden van 4 Vwo klassen aan de beurt. Volgende week volgt de diploma-uitreiking op de vmbo-afdeling.

Alles uit de kast gehaald
De geslaagde leerlingen met elk maximaal 2 gasten vanwege de coronamaatregelen, stond een uiterst in feestelijke sferen omgetoverde sportzaal te wachten. De organisatie had alles uit de kast gehaald om ondanks de beperkende maatregelen de leerlingen een onvergetelijk moment te bezorgen. Goud was de themakleur van de uitbundige versiering. Er werd geproost met champagne en gesmuld van bonbons die per stuk waren verpakt.

Te volgen via YouTube
Op het tafeltje waar de diploma’s lagen wachtte elke leerling een prachtige roos. Bovendien waren er fotografen geregeld om de geslaagden te vereeuwigen, en streamde Tortilla Media uit Ermelo de uitreiking die rechtstreeks was te volgen via YouTube. Voor het geluid en de sfeervolle verlichting had de organisatie 2Neighbours uit Putten gestrikt.

Op de catwalk
Blikvanger was de catwalk waarop de geslaagden om de beurt onder luid applaus hun diploma in ontvangst namen, na deze te hebben ondertekend. Elke leerling werd persoonlijk toegesproken door mentor Jaap Landman. Met als ultiem slotstuk het ondertekenen van het felbegeerde diploma dat de deuren opent naar een vervolgopleiding. Een volwaardig diploma bovendien, ondanks dat er geen landelijk examen is afgelegd.

98 procent geslaagd
Afdelingsdirecteur Ronald Brouwer benadrukte de waarde van het (corona)diploma: “Als één lichting heeft laten zien wat ze waard is, dan hebben jullie dat laten zien. Want in tegenstelling tot vorige jaren was er geen mogelijkheid om berekenend te zijn, ofwel je cijfers ophalen met de resultaten van het eindexamen.” Van klas H5B was zelfs 98 procent geslaagd. Wat nog nooit eerder is vertoond volgens Ronald Brouwer.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden