Jammer dat burgemeester André Baars niet wilde reageren op TV-programma Opstandelingen

De TV-uitzending 'Opstandelingen' deed het nodige stof opwaaien.
Foto: Benny Jansen

De uitzending van het BNNVARA-programma Opstandelingen dat vanavond, donderdag 2 juli, het gemeentebestuur op de korrel nam inzake eendenslachterij Tomassen Duck-To B.V. in Ermelo gaf een ontluisterend beeld over hoe en het er aan toe zou gaan in Ermelo. De belangen van bedrijven zouden voorrang krijgen op die van de burgers.

Jammer
Jammer genoeg wilde burgemeester André Baars niet reageren op alle aantijgingen uit de hoek van Stichting DOEH uit Ermelo. “Wij verlenen geen medewerking aan zo’n soort programma”, was zijn reactie. Wellicht had Baars een poging moeten wagen, want presentatrice Sophie Hilbrand leek objectief en bereidwillig genoeg om beide kanten van het verhaal op een eerlijke manier ruim aandacht te geven. Grote kans dat met een reactie vanavond een minder eenzijdig beeld was gecreëerd.

‘Op het terrein van de duivel’
Net zo min wilde Gertjan Tomassen, eigenaar van Tomassen Duck-To B.V, een reactie geven aan Sophie Hilbrand. Zij zou zich begeven ‘op het terrein van de duivel’ zoals Tomassen het bezoek van Sophie aan Cora van Eijsden van Stichting DOEH omschreef. Een feitelijke versie geven van zijn kant van het verhaal geven was misschien handiger geweest. Want meerdere malen is vanuit Tomassen Duck-To B.V. aangegeven het met de kwestie zo goed mogelijk te willen op te lossen voor alle partijen.

Zo ernstig verstoord?
Of het moet zo zijn dat de verhoudingen zó ernstig zijn verstoord en de verschillende belangen zó uiteen lopen, dat zowel de burgemeester als Tomassen helemaal klaar zijn met welke discussie dan ook erover. Maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost.

Grietje-Akke de Haas

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden