Toch Zomeravondbraderieën in Ermelo?

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De VVV Ermelo zal waarschijnlijk een gat in de lucht springen. Per 1 juli zijn evenementen weer toegestaan, mits mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden. Voorwaarde is ook dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze coronaklachten hebben. Of gaat dit niet lukken voor een zeer populair evenement als de Zomeravondbraderie in Ermelo dat jaarlijks heel veel bezoekers trekt?

Vanavond, woensdag 24 juni, maakte premier Rutte de verdere versoepeling van de coronamaatregelen bekend. 

Een brug te ver
Voor Ronnie Regeling van VVV Ermelo, organisator van de Zomeravondbraderieën, is de versoepeling van de coronamaatregel rond evenementen een brug te ver. Hij reageert: “Anderhalve meter afstand houden is niet te hanteren op de Zomeravondbraderie, dus in de normale vorm gaat het niet lukken. Wellicht kunnen we kijken of we iet anders leuks kunnen bieden in de zomer. Daarbij staat het reguleren van bezoekers altijd voorop. Dus het zal altijd iets zijn wat kleinschaliger is. We gaan ook eerst met de gemeente Ermelo overleggen wat de mogelijkheden zijn.”

Sportscholen
Per 1 juli mogen onder meer ook de sportscholen weer open en alle binnen- en buitensporten zijn weer toegestaan. Bij contactsporten zoals voetbal hoeft geen anderhalve meter afstand te worden gehouden. Ook sportkantines mogen weer open. Daar moet wel anderhalve meter afstand worden gehouden, net als in de kleedruimtes.

Nachtclubs en discotheken
Na de zomervakantie mogen alle middelbare scholen weer helemaal open. Leerlingen hoeven dan onderling geen anderhalve meter afstand meer te houden; wel moeten ze deze afstand bewaren tot hun docenten. Nachtclubs en discotheken blijven tot nader bericht tot 1 september dicht. Sekswerkers mogen wel weer klanten ontvangen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden