Ingezonden brief: ‘Ook jeugd heeft recht op mooi strand! Laat het niet verloren gaan!

Het strand zoals het was tot 2012, volgens Margot van Looijengoed.
Foto: google maps

Margot van Looijengoed, geboren en getogen Ermeloer, moeder van twee kindjes, schreef onderstaande ingezonden brief. Zij gunt namelijk de jeugd van Ermelo eenzelfde onbezorgde jeugd in eigen dorp met eigen strand, als zijzelf had.

Ook jeugd heeft recht op mooi strand! Laat het niet verloren gaan!

Even serieus Gemeente Ermelo. Hoe kunt u toestaan dat LeisureLands het mooiste strand van Ermelo al sinds 2012 heeft dichtgetimmerd en tot verboden terrein heeft verklaard?

Ik weet, de plannen rondom Strand Horst is een groot hoofdpijndossier van de gemeente. Neem nog maar een paracetamolletje, want het lijkt er niet op dat er op korte termijn een akkoord komt voor de plannen die er nu liggen.

Ondertussen maken we de zoveelste hittegolf in Nederland mee. En als we Rutte en het RIVM moeten geloven blijft Corona ook nog wel even in Nederland, met alle vrijheidsbeperkende gevolgen van dien. Hoe bevoorrecht zijn we dan in Ermelo met een lange kuststrook waar je heerlijk de ruimte hebt om te recreëren. Gemeente, heeft u wel door dat LeisureLands, de huidige beheerder van de stranden, het ene na het andere strand heeft dichtgegooid en verhuurd aan ondernemers? Gevolg is dat er nog maar een paar miserabele strandjes over zijn van een paar meter breed om je handdoekje neer te leggen.

Ondertussen denk ik met weemoed terug aan de tijd waarin we heerlijk konden recreëren op dat brede strand achter het talud van de A28. Het talud die tevens het zicht én het geluid van de snelweg wegneemt. Waar het water uitgediept was, zodat je er ook kon zwemmen. Waar de bootjes in het baaitje voor anker lagen.

Gemeente Ermelo, wees eens daadkrachtig! Het is toch zeker ons grondgebied? En de bestemming van die grond is toch recreëren? Laat ons er dan ook recreëren!! En eis van LeisureLands dat het strand op zeer korte termijn in ere hersteld wordt, zodat we er deze zomer nog van kunnen genieten! Desnoods for the time being. En vraagt u zich in de tussentijd nog eens héél goed af of het werkelijk zo’n goed idee is om dat strand plaats te laten maken voor bakbeesten van gebouwen en daarmee ons prachtige strand definitief van de kaart te vegen….

Ermeloers laat van je horen, want dit kunnen we toch niet laten gebeuren? Straks krijgt Sophie Hilbrand in haar programma Opstandelingen gelijk met haar opmerking dat ook gemeente Ermelo slaaf is van de ondernemers. Dit zal toch niet echt waar zijn?!

Margot van Looijengoed

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden