Stichting DOEH: ‘Raar dat de burgemeester na brand Tomassen Duck-To B.V. niet naar omwonenden omkijkt’

Burgemeester André Baars.
Burgemeester André Baars.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Cora van Eijsden liet vandaag, vrijdag 29 mei, namens Stichting DOEH uit Ermelo weten zich erg te storen over de eenzijdige berichtgeving rond de brand bij Tomassen Duck-To B.V.. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. Zij zei in het telefoongesprek met ermelo.nieuws.nl zich ook te verbazen over de houding van de gemeente Ermelo.

Raar
Mevrouw van Eijsden: “Ik vind het raar dat de burgemeester of iemand anders van de gemeente Ermelo niet naar de omwonenden heeft omgekeken. Er heeft niemand gebeld. In zulke situaties zou de burgemeester of wie dan ook, aandacht moeten hebben voor de buurt.”

Reactie burgemeester
Ermelo.nieuws.nl vroeg de gemeente Ermelo om een reactie. Burgemeester Baars laat het volgende weten: “Ik begrijp dat bewoners geschrokken zijn van de grote brand bij de firma Tomassen. Ik betreur dit voorval voor alle betrokkenen ook zeer. In de nacht van de brand heeft de brandweer contact gehad met mij als burgemeester en aangegeven dat het voor mij op dat moment niet noodzakelijk was om ter plaatse te komen. Dat is voor een burgemeester altijd een belangrijke indicatie van de gevaarsetting voor de buurt. Contact met bewoners heb ik in geval van een dergelijke brand meestal alleen met direct getroffenen, of als blijkt dat er vanuit de buurt behoefte aan is. Zoals het er nu uitziet is hetgeen er gebeurd is, specifiek gericht op het bedrijf en niet op omwonenden.”

Woordvoerder van de gemeente Ermelo, Moniek Winters, vult aan: “Met de echtgenoot van de buurtbewoonster (mevrouw van Eijsden, red.) is gisteren contact geweest. Op zijn verzoek om contact op te nemen is dat door de burgemeester gedaan. Hierbij was zijn verzoek om de heer Tomassen te weerhouden van zijn uitlatingen die hij doet richting stichting DOEH. In dit gesprek is niet naar voren gekomen dat er een andere behoefte was.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen