Stichting Doeh Ermelo: ‘Wij vinden het ook erg voor Tomassen Duck-To B.V. en de medewerkers’

Foto: Opname beveiligingscamera van familie van Eijsden

“Wij vinden het ook erg voor het bedrijf Tomassen Duck-To B.V. en de medewerkers dat ze door de brandstichting zo ernstig zijn gedupeerd”, reageert Cora van Eijsden namens Stichting DOEH, die volgens haar staat voor veel mensen in de buurt. “Maar het gaat erg ver dat Gertjan Tomassen met een beschuldigende vinger richting ons wijst. Door dit soort opmerkingen belemmert hij het politieonderzoek.”

Eenzijdige berichtgeving
Ze vindt de uitwerking van het interview dat ermelo.nieuws.nl gisteren had met Gertjan Tomassen getuigt van eenzijdige berichtgeving. “Dit had geverifieerd moeten worden. Ik vond het shocking. De aantijgingen die worden gedaan zijn echt verschrikkelijk.”  Waarmee Cora wil benadrukken dat Stichting DOEH niets met de brandstichting te maken heeft.

In meerdere media
“In meerdere media zijn dit soort aantijgingen gedaan, ofwel richtinggevende opmerkingen. Als Stichting DOEH zijn wij tegen bepaalde uitbreidingen en overlast van Tomassen Duck-To B.V.. Wij bewandelen echter de officiële weg met bezwaarschriften en dergelijke.”

Rot geschrokken
Zelf werd mevrouw van Eijsden om 3.00 uur ’s nachts toen de brand net was uitgebroken, door de politie gealarmeerd om hun huis te verlaten, net als 5 of 6 andere adressen bij hun in de buurt. “We zijn ons rot geschrokken van al die knallen.” Op een opname van de beveiligingscamera van de familie Van Eijsden is een politieman te zien die op de deur bonst. “We moesten maar in onze auto stappen en wat rondrijden. We zouden worden gebeld bij het sein brand meester. Het is echt raar om middenin de nacht rond te rijden. Gelukkig viel het mee en mochten we 3 kwartier later naar huis.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen