Tomassen Duck-To B.V. en gemeentebestuur Ermelo op de korrel in BNNVARA-programma Opstandelingen

Foto: Benny Jansen

Het BNNVARA-programma Opstandelingen neemt eendenslachterij en het gemeentebestuur van Ermelo op de korrel in het TV-programma Opstandelingen. De uitzending vindt plaats op donderdag 2 juli om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 2.

‘De Stank van Ermelo’
Onder de noemer ‘De Stank van Ermelo’ BNNVARA-Communicatie het volgende over de geplande uitzending: “De enige eendenslachterij van Nederland bevindt zich in Ermelo. De eigenaar heeft een plan om de capaciteit daarvan te verdubbelen en wordt hierin gesteund door de gemeente. Vanwege geuroverlast en dierenleed komen twee vrouwen in verzet, maar de gemeente geeft de eendenslachter ruim baan.”

Wanhoop
Opstandelingen is een programma over vriendjespolitiek en machtsmisbruik. Waarom komen burgers in opstand tegen hun gemeentebestuur? Waar is het mis gegaan en hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen? In het nieuwe seizoen van het BNNVARA-programma Opstandelingen probeert Sophie Hilbrand de vinger op de zere plekken van de lokale democratie te leggen. Vriendjespolitiek lijkt de meest voorkomende oorzaak dat burgers in opstand komen. De ene burger krijgt alles voor elkaar, de ander niets. Ook machtspolitiek is een verschijnsel dat mensen tot wanhoop drijft. Sophie probeert samen met de opstandelingen en bestuurders de kern van het probleem te ontrafelen. Hoewel er momenteel nog gedraaid wordt voor de laatste aflevering, is er dit seizoen tot dusver niet één portefeuillehouder bereid om verantwoording af te leggen over het onrecht dat inwoners ervaren, aldus het persbericht van BNNVARA-Communicatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden