Per 1 juni ‘ietsiepietsie’ meer mogelijkheden voor horeca met versoepeling coronamaatregelen

Zo dicht op elkaar mag voorlopig niet.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De stap voor stap versoepeling van de coronamaatregelen die woensdag 6 mei door premier Rutte werden bekendgemaakt worden vereenvoudigd. De horeca krijgt daardoor ‘ietsiepietsie’ meer mogelijkheden.

Dit heeft Premier Rutte vanavond, dinsdag 19 mei, bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Niet voor mensen van hetzelfde huishouden
Al bekend was dat vanaf 1 juni de terrassen weer open mogen met de bezoekers aan een tafel en een onderlinge afstand van 1,5 meter. Vanavond maakte Rutte bekend dat de 1,5 meter afstand niet geldt voor mensen van hetzelfde huishouden. Op de terrassen geldt geen maximum voor het aantal gasten.

30 exclusief personeel
Bovendien mag een restaurant in tegenstelling tot eerdere uitspraken maximaal 30 mensen exclusief personeel ontvangen, wel via reservering, aan een tafel en op 1,5 meter afstand van elkaar, uitgezonderd mensen van hetzelfde huishouden.

Feestcafés, discotheken en (seks)clubs blijven dicht
Rutte zei ook dat het kabinet erover heeft gesproken om de horeca al het hele pinksterweekend open te laten gaan. Dat gaat hem echter niet worden in verband met de grote drukte die wordt verwacht. De openstelling van de restaurants en terrassen mag dus vanaf 1 juni. Feestcafés, discotheken en (seks)clubs blijven voorlopig nog gesloten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden