Emotioneel weerzien tussen familieleden bij woonzorgcentrum Kroondomein Ermelo

Tranen, maar natuurlijk ook lachende gezichten. Het weerzien tussen familieleden vandaag, zaterdag 16 mei, bij woonzorgcentrum Kroondomein was emotioneel. Van 11.00 tot 16.00 maken 2 verreikers en 1 hoogwerker het mogelijk dat kinderen en kleinkinderen op gepaste afstand contact hebben met opa of oma die in Kroondomein woont.

Het weerzien is een initiatief van Rotary Ermelo in samenwerking Janneke Bruintjes, welzijnsmedewerker van Zorggroep Noordwest Veluwe.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Vanaf maart niet meer gezien
Terwijl Bep Schoolderman in de bak van de hoogwerker klom zei ze erg blij met het initiatief te zijn. “Wij hebben mijn moeder, Reina van Nieuwenhuizen, vanaf maart al niet meer gezien.” Beneden op de stoep stonden haar dochter en schoonzoon en hun 3 kinderen te zwaaien. De zakdoek moest eraan te pas komen, zo geëmotioneerd was de dochter van Bep.

Weerzien met zijn vrouw
De hoek om stonden 2 verreikers bij Kroondomein. Tussen de 2 machines liep een bewoner met zijn rollator. Hij was voor het eerst sinds lange tijd weer buiten. Meneer woont op de begane grond en had een weerzien gehad met zijn vrouw die op de bovenste verdieping woont. Hij oogde erg blij.

‘Mooi!’
Ondertussen regelde Bertus van Asselt van Van Asselt Boomverzorging uit Ermelo samen met Janneke Bruintjes het weerzien van familieleden. Hij glunderde. “Mooi!”, zei hij kort en krachtig over zijn klus vandaag, samen met zijn medewerkers.

Eenzaamheid groot
Jan Kamp van Rotary Ermelo reageerde net zo opgetogen. “Via ons clubje hebben we Bertus bereid gevonden dit vandaag te doen. We wilden als Rotary Ermelo het contact leggen tussen de familieleden omdat de eenzaamheid onder de bewoners groot is. Ze mogen immers al een hele tijd geen bezoek ontvangen.”

Vakschilders Ermelo
Bovendien werd Vakschilders Ermelo gevraagd een hoogwerker te sponsoren zodat meer families voor een tijdje met elkaar werden herenigd. Eigenaar Dick Bilder zegde meteen zijn medewerking toe.

Gebak en broodjes
Daarnaast regelde Jan Kamp gebak voor alle bewoners en het zorgpersoneel van Kroondomein dat is gesponsord door de Rabobank Ermelo. Kamp: “En Jacob en Heidy van Slagerij Uit de Bosch verzorgen de broodjes voor de medewerkers van Van Asselt Boomverzorging.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen