Ermelose ondernemers scoren met ‘Corona-proof’ Online Escape ervaring landelijk een hit

Foto: Eigen foto

Ondernemers Chris Mulder van Overtocht.nl en Paul Leune en Jeroen Bos van LeadLogic hebben met de lancering van een corona-proof online ‘Escape Game’ een doorslaand succes te pakken. Honderden groepen gingen inmiddels de uitdaging aan om een mysterie van een zoekgeraakte schoolmedewerker op te lossen. Het spel zorgt voor verbinding en vanwege het succes hebben nu medewerkers uit zowel de getroffen horeca- als reisbranche alsnog een inkomen.

Dit bericht Jeroen Bos.

spel zorgt voor verbindingSHet spelconcept van de online escape room is even duidelijk als intuïtief: als team wordt men geacht gezamenlijk in een WhatsApp-groep te komen. Tien minuten voor tijd dient daar een schooldirecteur aan te worden toegevoegd, die vanaf dat moment de instructies geeft om het spel te kunnen starten. In de 60 minuten die de groep heeft, overlegt men zelf in een videogesprek. Initiatiefnemer Mulder: “Met SocialSpel.nl maken we van familie of vrienden één team die samen het mysterie gaan oplossen. En met succes. Want inmiddels staat de teller al op honderden groepen die de uitdaging aan zijn gegaan.” Het spel zorgt voor verbinding, ook in tijden van social distancing.

Getroffen branches ondersteunen
“Net als vele bedrijven zien wij momenteel ook onze verdiensten onder druk staan. Bij de pakken neer zitten, is geen optie en zo kwam Jeroen met het idee voor een interactieve online escape game. Na dagen en nachten lang te hebben gezwoegd, zijn wij trots op het eindresultaat”, aldus Mulder, die niet voor niets voor de bedrijfsnaam Social Spel heeft gekozen. “Onder andere de horeca- en reisbranche gaan zwaar gebukt onder de huidige restricties. Wij willen bedrijven in deze branches laten meeprofiteren van ons succes. Concreet doen we dit door de operators die iedere game begeleiden, in te huren bij deze bedrijven. Zo hebben zij een stuk inkomen voor de collega’s die momenteel geen werk hebben. Gezien de populariteit hebben we overigens nog ruimte voor meer horeca-ondernemers.”

Succes en bedrijven
Vooral in de weekenden zien de ondernemers topdrukte, al verschuift dat ook steeds meer naar doordeweeks. Mulder: “Nu de lockdown blijft aanhouden, zoeken ook steeds meer bedrijven en organisaties naar een vorm van verbinding. Het thuiswerken voelt steeds meer als een sleur, en om die te doorbreken wordt ons spel ingezet.” En dat lukt aardig. Het ondernermerstrio werkt hard aan de verdere uitbouw van Social Spel. Zo is een Engelse variant in de maak en staan de contouren van een tweede spel ook op papier. “Tot nu toe zijn de reacties op ‘Het Hoogeboom Mysterie louter enthousiast. En we maken we het spel steeds beter. Maar ook de plannen voor een volgend spel krijgen steeds meer vorm. Voor alle fanatiekelingen bieden we ook belangeloos een spel van een andere Escape Room-ondernemer aan. Alles in het kader van social”, besluit Mulder.

Het verhaal
Directie en medewerkers van het Hoogeboom College zitten met de handen in het haar. Het land is vanwege een virusuitbraak platgelegd en scholen moeten over op digitaal thuisonderwijs. En precies op dat moment is de ICT-manager van de school, Pieter de Roon, plotseling verdwenen. Het is niks voor De Roon om zomaar te verdwijnen…. Elk teken van leven ontbreekt. Jullie zijn ingeschakeld om de school te helpen bij het vinden van de Roon en het oplossen van dit mysterie.

  • Klik HIER door voor het spel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen