Vier vrouwen en vier mannen uit Ermelo Koninklijk Onderscheiden

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Niet met list en bedrog naar het gemeentehuis gelokt, geen daverend applaus bij binnenkomst in de theaterzaal en niet met zijn allen toosten met een glaasje oranjebitter na afloop. Nog nooit eerder kwamen de gedecoreerden voor een Koninklijke Onderscheiding er zo karig van af als vandaag, vrijdag 24 april. De traditionele feestelijke Lintjesregen vlak voor Koningsdag kon helaas geen doorgang vinden vanwege de corona-maatregelen.

Desalniettemin werden alle gedecoreerden vanmorgen persoonlijk gebeld door burgemeester André Baars, zodat het toch een officieel feestelijk momentje was. De werkelijke uitreiking vindt later dit jaar plaats. Er is nog geen datum bekend.

Zeven Ermeloers zijn Koninklijk Onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit zijn:

  • De heer Jan van Aller (73)
  • Mevrouw Gré Hooijmeijer (72)
  • De heer Geurt van den Ham (85)
  • Mevrouw Hendrika Kist-Mulder (77)
  • De heer Gerrit Mulder (69)
  • Mevrouw Wilma Mulder-Landsman (68)
  • Mevrouw Lijsje van Aller-Wallet (73)

Eén Ermeloer is Koninklijk Onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau:

  • Drs. ing. Jan Togtema (71)

Jan van Aller
De heer Jan van Aller is onderscheiden vanwege zijn vrijwillige inzet voor de Westerkerk, zijn inzet voor Christelijk College Groevenbeek en Christelijk Nassau-Veluwe te Harderwijk. Ook organiseerde hij activiteiten voor serviceclub Probus te Ermelo en is vrijwilliger bij de Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Ermelo.

Gré Hooijmeijer
Mevrouw Gré Hooijmeijer was medeoprichter van en vrijwilliger bij HSV De Brandersstad. Daarnaast zet zij zich vrijwillig in als bestuurslid van en vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding. Ook is zij bestuurslid van en vrijwilliger bij Kynologenclub Noord-West Veluwe.

Geurt van den Ham
De heer Geurt van den Ham verzet veel vrijwilligerswerk voor voetbalvereniging EFC ’58 Ermelo. Hij was jeugdleider en scheidsrechter en is tot op heden onderhoudsmedewerker. Ook is hij erg actief voor de Gereformeerde kerk Ermelo.

Hendrika Kist-Mulder
Mevrouw Hendrika Kist-Mulder wordt Koninklijk gewaardeerd om haar vrijwilligersactiviteiten voor het Leger des Heils. Zij draagt zorg voor de selectie en sortering van de wekelijks ingebrachte kleding. Ook is zij vrijwilliger bij de Gereformeerde kerk Ermelo.

Gerrit en Wilma Mulder
Gerrit en Wilma Mulder worden met name Koninklijk gewaardeerd om hun jarenlange vrijwillige inzet voor de Stichting Culturele Dialoog Ermelo (SCDE). Daarnaast was het echtpaar zeer actief voor de Toneelvereniging L’Ami. Ook zijn zij vrijwilliger bij de Nederlands gereformeerde Kerk Ermelo-Harderwijk-Putten.

Lijsje van Aller-Wallet
Mevrouw Lijsje van Aller-Wallet is is erg actief als vrijwilliger bij de Westerkerk, de Christelijke Bibliotheek De Aker te Putten en de Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Ermelo. Ook was zij vrijwilliger bij het Astmafonds te Ermelo.

Jan Togtema
Drs. ing. Jan Togtema was bestuurslid van de Kynologenclub Noord-West Veluwe, secretaris van en vrijwilliger bij de Groep Praktici Grote Huisdieren van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en medeoprichter van en vrijwilliger bij Stichting Schapedrift Ermelo. Daarnaast was hij vrijwilliger bij het Estella Fonds te Ermelo, bestuurslid van en vrijwilliger bij de Stichting Molen De Koe te Ermelo en vrijwilliger bij Stichting De Brug Kosovo. Ook was Togtema bestuurslid van de Stichting Pinel te Ermelo, vrijwilliger bij het Project Uitzending Managers en oprichter en voorzitter van de Stichting Remco 4 Life. Daarnaast was hij vrijwilliger bij de Ermelose Sportraad en organiseerde hij fietstochten voor visueel beperkten. Voorts is betrokkene medeoprichter en lid van de Rotary Club Ermelo/Harderwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen