Woonzorgcentrum De Amaniet doet mee aan de Berenjacht

Foto: Eigen foto

In verzorgingshuis De Amaniet in wijk Oost in Ermelo zitten de bewoners achter de beren in plaats van achter de geraniums.

Dit bericht Tirza de Lange, medewerker welzijn van de Zorggroep Noordwest-Veluwe.

Berenpaleis
Ze vertelt: “De bewoners missen de buurkinderen van De Cantharel die elke week op bezoek kwamen. Ook het schoolplein is stil en leeg. Bewoners en personeel hebben overal beren neergezet voor de ramen. De Amaniet is nu een groot berenpaleis. We hopen met deze actie dat heel veel kinderen hier beren komen zoeken.”

Op Berenjacht
Het idee van de Berenjacht is vanuit het buitenland naar Nederland overgewaaid. In België en Australië doen de kinderen het al een tijdje, zodat er voor kinderen in deze moeilijke tijd een leuk buitenspel ontstaat: ze kunnen op Berenjacht. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury zou de inspiratie erachter zijn. Steeds meer Nederlanders geven gehoor aan de oproep, maar de organisatie waarschuwt wel dat mensen tijdens de Berenjacht aan de richtlijnen moeten denken. “Natuurlijk moeten we voor de jagers wel opletten dat het niet te druk wordt en dat iedereen voldoende afstand houdt, daar gaan we samen op letten, toch?”
(Bron: leidsche-rijn.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen