Zangeres Jazzy ‘heeft wel even’ voor woonzorgcentrum De Arcade in Ermelo

‘Heb je even voor mij. Maak wat tijd voor me vrij’. Deze legendarische regels uit de klassieker van Frans Bauer zongen zangeres Jazzy en de bewoners en zorgpersoneel van woonzorgcentrum De Arcade elkaar toe. En natuurlijk hadden ze tijd voor elkaar. Het buitenoptreden was voor beide partijen een uitje in deze verwarrende en onzekere tijden van het coronavirus.

Vanuit een hoogwerker aan de zijde van de Harderwijkerweg zong de zangeres uit Harderwijk de bewoners en het personeel toe. Elke verdieping kreeg een persoonlijke serenade. Het optreden werd van alle kanten met enthousiasme gevolgd. Door het passerende verkeer, vanaf de balkons van de woningen in De Verbinding tot een handjevol mensen op de stoep die op ruime afstand van elkaar bleven.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Een hartverwarmend moment
Marleen, medewerker welzijn van de Zorggroep Noordwest-Veluwe, vertelde dat Jazzy zelf had aangeboden een gratis mini-concert te verzorgen voor de bewoners. Daarmee wilde de zangeres ze een hartverwarmend moment zorgen. De bewoners mogen namelijk om het coronavirus niet naar buiten en geen bezoek ontvangen. Het concert vanaf het balkon van het zorggebouw volgen mocht wel.

Hoogwerker
Om zoveel mogelijk contact te maken met de bewoners en toch op gepaste afstand te blijven werd bedacht een hoogwerker in te schakelen. Daarvoor werd AIC uit Harderwijk ingeschakeld. Mede-eigenaar Iris van der Sterre vond het zo’n gaaf idee dat zij op zoek ging naar een bedrijf die tijdelijk een hoogwerker te beschikking wilde stellen. Dekker Verhuur stemde meteen toe. Voor een machinist zorgde AIC zelf in de persoon van Peter Groothuis.

  • Marleen zei daarnaast dat zij de gemeente Ermelo wil bedanken. “De vergunning om dit te mogen doen werd meteen verleend.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden