Serenade van Aristakes Jessayan voor bewoners en personeel van Kroondomein in Ermelo

“Bij elkaar, en toch mogen we niet bij elkaar komen”, verklaarde Aristakes Jessayan de gepaste afstand van zijn publiek vanwege het coronavirus. Het was de bewoners en het personeel van woonzorgcentrum Kroondomein aan de Sparrenlaan vanmiddag, woensdag 25 maart, even om het even. Want de zanger en pianist uit Amersfoort bracht hen tijdens zijn buitenoptreden een hartverwarmende serenade.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Lekker in het zonnetje
De buitentuin aan de achterzijde van het nieuwe woonzorgcentrum leende zich perfect voor het buitenoptreden. Veel bewoners waren door het verzorgend personeel in hun rolstoel of op de rollator lekker in het zonnetje op het terras geposteerd. Wie niet naar buiten wilde of kon, kreeg vanachter het raam of vanaf het balkon de gelegenheid het buitenoptreden te volgen.

Bekende evergreens
Een optreden met een repertoire dat bestond uit heerlijke bekende evergreens, zoals ‘Het kleine café aan de haven’ van Vader Abraham, ‘Samen Zijn’ van Willeke Alberti en een medley van walsen. Het publiek van Aristakes Jessayan genoot volop. De armen gingen zelfs de lucht in en er werd uitbundig mee geklapt op het ritme.

Kriskras
Het Kroondomein had het buitenoptreden aangeboden gekregen van Aristakes Jessayan. Hij geeft veel van dit soort optredens, kriskras door het hele land. “Maar het moet wel droog zijn. Als het regent gaat een buitenoptreden niet door.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden