Bruidspaar Beumer in Ermelo viert diamanten huwelijk ingetogen om coronavirus

Foto: Dinie Lammers (bewerkt)

Tja, dan ben je vandaag, dinsdag 24 maart, 60 jaar getrouwd en mag je dit om de coronacrisis niet uitbundig vieren met je familie en vrienden. Althans niet door bij elkaar te komen. Dinie Lammers en haar broers Eddy en John vonden dit wel ‘een dingetje’.

Feestelijk tintje
Het zijn namelijk hun ouders, Klaas (84) en Willy (80) Beumer, die 60 jaar zijn getrouwd. Dinie: “Je hart zegt dat je ernaartoe moet gaan, maar je verstand zegt dat je ze niet moet aanraken. Dus hebben Eddy en ik vanmorgen, elk op gepaste afstand, de tuin van hun huis aan de Cronjéstraat versierd om deze dag toch een feestelijk tintje te geven.

Handkussen
Ze een dikke knuffel geven was geen sprake van. Broer en zus willen het risico niet nemen. “Je wilt ze wel op die manier feliciteren, alleen kan het niet. Maar we wilden ze wel even zien. Daarom hebben we onze ouders vanaf een hele grote afstand heel veel handkussen gegeven, terwijl ze in de deuropening stonden.” Dinie is blij dat haar ouders nog samen zijn en in een goede gezondheid verkeren.

Verstandiger
Broer John kon niet van de partij zijn. Hij woont in Amerika en vond het verstandiger om daar maar gewoon te blijven. Ook burgemeester André Baars kon niet langs komen om de verscherpte maatregelen die zijn afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, én omdat bruidspaar Beumer om hun leeftijd tot de kwetsbare doelgroep hoort.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden