Alle bijeenkomsten in Ermelo tot 1 juni 2020 verboden om coronavirus

Geen Koningsnacht/-dag helaas dit jaar.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Tot 1 juni 2020 mogen er geen bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen plaatsvinden, zelfs al zijn het er minder dan 100, dus ook niet in Ermelo. Dit betekent dat het heel stil wordt de komende tijd. Juist de periode van openbare festiviteiten waar iedereen zo naar uitziet, noem alleen maar Koningsnacht en Koningsdag.

Forse boete
De verscherpte maatregelen heeft minister Grapperhaus van Justitie vanavond, maandag 23 maart, bekendgemaakt, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wie de regels overtreedt kan rekenen op een forse boete. Om de maatregelen te handhaven krijgt de burgemeester meer mogelijkheden, bijvoorbeeld door boetes op te leggen. Leidend is de 1,5 meter afstand houden van elkaar, die geldt voor winkels, parken, speeltuinen tot de bossen. Ook winkeliers moeten erop letten dat niet teveel mensen tegelijk in hun winkel zijn. Een winkelier die zich daar niet aan houdt, kan de burgemeester beboeten of tot sluiting overgaan van de winkel.

Eropuit in je eentje
Ook mensen die lopend of fietsend een luchtje scheppen adviseert het RIVM dit hun eentje te doen. Sommige plekken zijn zo populair dat het een drukte van belang is. Vandaag deed de gemeente Ermelo op haar website nog een oproep weg te blijven van de terreinen van instellingen Veldwijk en ’s Heerenloo. De drukte van wandelaars en fietsers zou de laatste dagen erg groot zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden