Nieuwe toneelspelers gaan schitteren in twee eenakters van Theatergroep Spiegel Ermelo

Theatergroep Spiegel.
Theatergroep Spiegel.
Foto: Eigen foto

De toneeltrainingen die Theatergroep Spiegel uit Ermelo vorig jaar gaf voor versterking van haar vereniging, heeft veel vers bloed opgeleverd. Iets waar ‘oudgedienden’ Ronnie Regeling en Martin Bezemer erg blij mee zijn. Een aantal maken hun debuut in één van de twee eenakters waarmee Theatergroep Spiegel vrijdag 13 en zaterdag 14 maart op het toneel staat in Theater De Dialoog in Ermelo.

Het gaat om de nieuwe amateur toneelspelers Karien Hermanns, Heleen Boland, Lia Schipper en Arnike Hamstra. Bovendien is Jan Nuijt weer terug bij Theatergroep Spiegel. Samen met Desirée Foppen, Ronnie Regeling, Veronica Romijn en Willem de Rijk speelt Karien in de eenakter ‘Mijn slappe komedie’. De regie is in handen van Martin Bezemer.

Heleen, Arnike en Lia maken hun debuut en spelen samen met Liesbeth van Beek, Henriette van Ameijde en Jan Nuijt in de eenakter ‘Liefs Roland’. De regie is in handen van Henriette van Ameijde en Nico Nijs.

Gebroken hart
Twee toneelstukken voor de prijs van één, grijnst Martin Bezemer. “En ook nog twee heel verschillende stukken. Wat ze gemeen hebben is een gebroken hart.” Ronnie Regeling schatert: “En in beide kun je spreken van een happy end. Want voor de personages zijn de ontwikkelingen een hele opluchting.”

‘Mijn slappe Komedie’
In de eerste eenakter ‘Mijn slappe Komedie’ draait het om vier mensen die in een bar de tijd met elkaar moeten doorbrengen. Twee ex-partners met hun nieuwe relatie gaan samen uit eten om de laatste dingen van de scheiding te regelen. Al wachtend op hun tafel komen er allerlei spanningen, frustraties en herinneringen naar boven.

Hoewel uitvergroot is de eenakter uit het leven gegrepen, vinden Martin en Ronnie. “Voor het publiek gaat het om herkenbare situaties die heel pijnlijk zijn, maar tegelijkertijd erg komisch en droog aandoen. Wat dat betreft is het stuk echt een tragikomedie, met lachwekkende, soms tenenkrommende en ongemakkelijke dialogen. Mijn rol is die van de nieuwe partner. Ik heb zo’n houding van ‘Die exen zoeken het maar uit’. Sommigen mensen zullen het, hoe het er allemaal aan toegaat, ook best zielig vinden voor mij.”

‘Liefs van Roland’
De tweede eenakter  ‘Liefs van Roland’ is een stuk over vijf vrouwen en een man die elkaar toevallig lijken te ontmoeten. Ieder met hun eigen beelden, wensen en verlangens richting degene die ze liefhebben. Of denken lief te hebben…Maar wat doet het met je als zaken anders blijken te zijn, dan je dacht? Een stuk over verwachting en verlangen, maar ook ontgoocheling, ongeloof, woede en schaamte. Een achtbaan van emoties die zorgt voor hilarische situaties waarin de onderlinge verbondenheid groeit en waarin het de vraag is wie er nu uiteindelijk (het meest) het schip in gaat… .

De vrouwen die in het stuk spelen zijn volgens Martin echt heel verschillende types, van een volkstype tot een nette kantoordame. Karakters die ook nog eens flink worden aangedikt. “Je moet goed naar het stuk kijken”, tipt Martin. “Want juist de dingen die niet worden gezegd maar wel gebeuren, maakt ‘Liefs van Roland’ zo’n prachtig stuk.”

  • ‘Mijn slappe komedie’ is geschreven door Magne van der Berg en ‘Liefs van Roland’ door Mark Langham

Het toneelstuk begint beide avonden om 20.15 uur en wordt gespeeld in Theater De Dialoog aan het Raadhuisplein 4 in Ermelo. Kaarten kosten € 12,00 per persoon en zijn inclusief een pauzedrankje. U kunt de kaarten reserveren via www.theaterdialoogermelo.nl of aan de kassa van Theater de Dialoog.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen