Manal El Oumani uit Harderwijk wint halve regiofinale voorleeswedstrijd in Ermelo

Zittend in de stoel: Manal El Oumani.
Zittend in de stoel: Manal El Oumani.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Manal El Oumani uit groep 8 van basisschool De Brug uit Harderwijk heeft de halve regiofinale van de nationale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze vond woensdagmiddag 4 maart plaats in Theater De Dialoog in Ermelo. Negen kandidaten uit de regio namen deel aan de regiofinale, waaronder Alara Telgenkamp uit groep 7 van basisschool Cantharel uit Ermelo.

Het winnen van de regiofinale betekent dat Manal doorgaat naar de provinciale wedstrijd op maandagavond 6 april 2020 in het Posttheater in Arnhem.

Allemaal kampioenen
Presentator Hans van Zetten uit Ermelo (NOS sportcommentator) kwalificeerde de regiofinale als een wedstrijd tussen 9 voorleeskampioen uit 7 plaatsen. “In feite hebben jullie allemaal gewonnen, want jullie zijn allemaal kampioenen!”

De sokken erin
Vandaar dat Linda Mulder, Heerco Walinga en Grietje-Akke de Haas dan ook een hele kluif hadden aan de jurering van de plaatselijke voorleeskampioenen. Wat wel opviel zo zei juryvoorzitter Heerco Walinga achteraf, was dat het gros van de kandidaten de sokken erin had tijdens het voorlezen. Wat niet altijd de verstaanbaarheid ten goede kwam. Voor de rest was er veel lof voor alle voorlezers waarbij ieder zo zijn of haar pluspunten had.

Niet meteen eens
De uiteindelijke beslissing liet even op zich wachten. Want de juryleden waren het niet meteen eens met elkaar. Daarvoor lagen de voorleeskwaliteiten van met name de top 3 bijna te dicht bij elkaar. Uiteindelijk werd na rijp beraad Manal unaniem tot winnaar uitgeroepen.

  • Manal las voor uit het boek Dagboek van een muts van Rachel RenĂ©e Russel.
Hans van Zetten en Manal El Oumani. (foto: Grietje-Akke de Haas)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen