Jan Vosselman steekt neus van leerlingen Groevenbeek in Romeinse zaken

Foto: PR Chr. College Groevenbeek

Afgelopen week kregen leerlingen uit klas 1 van atheneum/havo en tweetalig vwo van Christelijk College Groevenbeek even een keer geen les van hun eigen geschiedenisdocent. Twee vrijwilligers, onder wie Jan Vosselman, van het museum Het Pakhuis in Ermelo gaven tijdens een aantal geschiedenislessen een workshop over de Romeinen.

Dit bericht Chr. College Groevenbeek.

Wat aten zij?
De leerlingen zochten met elkaar naar antwoorden op vragen als: waar kwamen de Romeinen vandaan, wat deden zij in Ermelo, welke kleding droegen zij, wat hadden zij bij zich en wat aten zij zoal. De workshops waren voor de leerlingen een leerzame en unieke start van hun project over de Romeinen.

Werkstuk
De workshop is ontwikkeld door Het Pakhuis en vertelt het verhaal over de Romeinen in Nederland in het algemeen en in Ermelo (het Marskamp) in het bijzonder. De leerlingen hebben de opdracht om een werkstuk te maken over de Romeinen in Ermelo. Naast het volgen van de workshop, bezoeken zij ook in het museum de expositie over de Romeinen in Ermelo.

Toegevoegde waarde
Geschiedenisdocent Jan Oldeman: “Deze werkshops zijn echt een toegevoegde waarde voor onze lessen. Je laat zien wat de Romeinen vroeger in deze omgeving hebben gedaan. Je kunt over de Romeinen in het algemeen hebben, maar door leerlingen te laten zien dat de Romeinen in Ermelo zijn geweest, raken ze heel betrokken bij de les en gaan ze actief aan de slag met dit onderwerp. We zijn dan ook heel blij met de samenwerking met het museum. Vijf jaar geleden kwam deze tot stand en regelmatig bezoeken leerlingen van Groevenbeek exposities om iets te leren over verschillende periodes uit de geschiedenis.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden