Rosa Ligtermoet (18) uit Ermelo treedt op in voorrondes Prinses Christina Concours

Rosa Ligtermoet (rechts) verzorgde in december 2019 een gastoptreden tijdens het Winterconcert van Koor EigenWijs uit Ermelo.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Rosa Ligtermoet uit Ermelo treedt op in voorrondes Prinses Christina Concours in Muziekcentrum Enschede, die plaatsvinden op vrijdag 6 en en zaterdag 7 maart.

Dit bericht ‘Zij van hiernaast’ die de publiciteit verzorgd voor het Prinses Christina Concours.

Zin in
“Ik heb er echt heel veel zin in”, zegt Rosa Ligtermoet. Ze is 18 jaar, komt uit Ermelo en doet als zangeres voor de derde keer mee aan het Prinses Christina Concours. “Meedoen aan het concours voelt heel anders dan zingen op een concert. Al die spanning eromheen is een goede oefening. De sfeer is heel positief en het is fijn om terugkoppeling van een jury te krijgen. Ook is het gezellig, want ik zie veel mensen die ik ken van zangweekenden en conservatoriumdagen. Het concours is een soort mijlpaal waar je lang naartoe werkt. Ik ben al sinds begin december bezig dus ik begin er nu wel zin in te krijgen.”

Klassieke muziekwedstrijd
Iedereen tussen de 12 en 21 jaar die een muziekstuk aardig onder de knie heeft, kan meedoen aan de klassieke muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. De muzikanten geven elk een optreden van ongeveer tien minuten, dat wordt beoordeeld door een professionele jury. Na afloop ontvangt iedereen een persoonlijk advies. De winnaars van de selectierondes treden ook op tijdens de regionale finale zondag 8 maart in Muziekcentrum Enschede. Nieuwsgierig naar welk muziektalent de regio kent? Kom luisteren!

Regionale selectierondes

  • vrijdag 6 maart – 18.00 uur tot 22.00 uur
  • zaterdag 7 maart – 9.30 uur tot 20.30 uur
  • Artez conservatorium, Enschede
  • Gratis toegankelijk

Regionale finale

  • zondag 8 maart – 14.00 tot 17.00 uur
  • Muziekcentrum Enschede
  • toegang € 12,50 (regulier) en € 8,50 (t/m 26 jaar of CJP)

Kaartverkoop via https://www.wilminktheater.nl/programma/!/13312/prinses-christina-concours/finale-prinses-christina-klassiek-concours-oost/

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden