SlimPartners voor subsidie MKB-bedrijven van start in Ermelo

Ruud Kraan en Henk van Bruggen.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Ermelo is een nieuwe onderneming rijker. SlimPartners helpt MKB en andere bedrijven bij de aanvraag van een nieuwe overheidssubsidie bekend onder de naam ‘SLIM-regeling’. De overheid wil ‘leren en ontwikkelen’ tot een vast onderdeel van het ondernemen maken.

Dit bericht SlimPartners.

Voortbestaan bedrijf
Goed getraind personeel is bepalend voor de toekomst. En medewerkers die leren en kansen krijgen, blijven langer aan het bedrijf verbonden. Uit onderzoek blijkt dat MKB, landbouw, horeca en toerisme op dit terrein ernstig achter blijven. De inschrijving voor de SLIM-regeling start al op 2 maart 2020. Waar in sectoren als zorg en onderwijs, en bij grote ondernemingen een leven lang leren en ontwikkelen al structureel is ingevoerd, blijven bedrijfstakken als MKB, landbouw, horeca en toerisme achter. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In combinatie met krapte op de arbeidsmarkt lopen deze bedrijfstakken extra risico op een structureel personeelstekort en/of onvoldoende geschoold personeel. Hierdoor kan het voortbestaan van het bedrijf op het spel komen te staan.

SlimPartners
SlimPartners is opgericht door Henk van Bruggen en Ruud Kraan, beiden uit Ermelo, en Peter Huijskes uit Friesland. Met hun kennis en ervaring kunnen zij MKB en andere ondernemingen helpen bij het maken van opleidingsplannen, het testen van medewerkers en het invoeren van een leercultuur. En zij kunnen voor de bedrijven de subsidieaanvraag regelen. Dat gebeurt op basis van ‘no cure – no pay’.

SLIM-regeling
De overheid stelt tussen de € 5000,- en € 24.999,- beschikbaar voor een individueel MKB-bedrijf (voor landbouw maximaal € 20.000,). Voor samenwerkingsverbanden kan de subsidie oplopen tot €500.000,-. Van de ondernemingen wordt een eigen bijdrage verwacht van meestal 20% en soms 40%. De subsidie mag onder meer worden besteed aan:

  • Het doorlichten van uw onderneming en het maken van een opleidingsplan
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor de medewerkers
  • Het ontwikkelen van een permanente leercultuur

De tijd dringt
Voor individuele ondernemingen start de inschrijving op 2 maart 2020. De subsidie wordt toegekend op basis van volgorde van inschrijving. Het is zaak om er snel bij te zijn. In maand februari kunnen de consultants van SlimPartners de aanvraag voorbereiden. Voor grootbedrijf en samenwerkingsverbanden start de inschrijving op 1 april 2020.

Whitepaper
SlimPartners heeft op haar website een whitepaper geplaatst waarin alles over de SLIM-regeling staat. Deze kan gratis worden aangevraagd op www.slimpartners.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden