Er wordt zelfs om vloerbedekking ‘gebietst’ tijdens Beursvloer Ermelo

Organisaties hebben doorgaans niet het geld om wat ze willen voor elkaar te krijgen. De Beursvloer Ermelo speelt daarop in door organisaties met de partijen in aanraking te brengen die ze kunnen helpen; uiteraard met gesloten beurs. Welzijn Ermelo maakte het tijdens de vierde editie van Beursvloer Ermelo, donderdagavond 30 januari in Chr. College Groevenbeek wel erg bont. De inzet? Zo’n 71 vierkante meter aan vloerbedekking.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

‘Onze cliënt heeft niets’
“De vloerbedekking hebben wij nodig voor een cliënt van ons”, lichtte Chiel Lozeman toe. “Die kan het zelf niet betalen omdat deze cliënt niets heeft.” En wat zou de tegenprestatie zijn van Welzijn Ermelo? “Voor wie ons dat kan leveren gaan wij schaamteloos reclame maken.”

De Zaak van Ermelo
Terwijl het gezelschap van Welzijn Ermelo rondkeek, zonk ze de moed toch wel een beetje in de schoenen. Er waren genoeg partijen om een match mee te maken, maar of er eentje beschikte over vloerbedekking? Tot Henk van Bruggen van De Zaak van Ermelo in hun vizier verscheen. Die had goede hoop. “Wij hebben vorig jaar immers nog een compleet huis ingericht, dus ik ga het voor jullie navragen.”

Ontbijten met de wethouder
Er werden gisteravond meer verrassende matches gemaakt. Tussen wethouder Leo van der Velden bijvoorbeeld namens de gemeente Ermelo en Liesbeth Knol-Urbach van Work & Life Center, dat huist in het ‘oude’ politiebureau aan Hanengewei 67 in Ermelo. Van der Velden sluit namelijk een keer aan bij het ontbijt met professionals dat Work & Life Center organiseert. “Dan kom ik anderhalf luisteren naar wat er leeft. Als tegenprestatie geeft Liesbeth een workshop over risico’s voor een burnout aan trainees van de gemeente Ermelo.”

dementievriendelijk.nl
Bijzonder was daarnaast het initiatief dementievriendelijk.nl waarvoor Jos van der Deure en Alex Kleijnen een geschikte match zochten. Die vonden ze in de persoon van Martin van Emaus van de CBB (Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden). De bedoeling van de match is dat consulenten van de CBB een training krijgen hoe om te gaan met mensen die dementie hebben. Want ook deze doelgroep wordt gestimuleerd om te blijven lezen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden