Dillenburg Ermelo neemt met grootse reunie afscheid van ‘goeie ouwe tijd’

“Hé, hoi, hoe is het met jou?!” Het was net een kippenhok vanavond, vrijdag 31 januari, in woonzorgcentrum de Dillenburg aan de Dennenlaan 2. Nu de bewoners zijn vertrokken naar hun nieuwe onderkomen Kroondomein, een paar honderd meter verderop, namen (oud)collega’s met een groots opgezette reünie afscheid van de Dillenburg én ‘de goeie ouwe tijd’. Rond middernacht wordt de vlag gestreken waarbij het doek definitief valt voor de Dillenburg, om plaats te maken voor nieuwbouw. Een terugblik leerde dat de Dillenburg in september 1977 de deuren opende.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Echt zin in
Hoewel de aanvangstijd van de reünie om 20.00 uur was, stond het gros van de feestgangers drie kwartier eerder al voor de deur. Want ze hadden er echt zin in om hun (oud) collega’s weer te ontmoeten, en herinneringen op te halen. “We hebben hier ook zó leuk gewerkt”, hoorde je over en weer. Zelfs broeder Alex werd geprezen. “Hij was de leukste nachtbroeder die je je maar kon bedenken.”

Gijsje van Diest
Gijsje van Diest (71) die met haar rollator door zich een weg baande door alle drukte had de avond van haar leven. Niet alleen werkte ze 42 jaar met veel plezier in de Dillenburg, tegenwoordig zit ze de zusters ‘achter de vodden aan’ als bewoner van Kroondomein. Ze heeft een prachtige tijd meegemaakt toen ze in de Dillenburg werkte.

Zo’n relaxte tijd
Zoals veel meer oudgedienden. “Wij werkten in de huishouding. Natuurlijk was het hard werken, maar aan de andere kant was het ook zo’n relaxte tijd.” Wat een ander beaamde die er bijna 40 jaar terug werkte. “Ik kan nog precies opnoemen welke bewoner in welke kamer woonde. Het was een mooie tijd. Je kende elkaar allemaal en je had veel lol met zijn allen. Ook had je meer tijd voor de bewoners.”

Zó geweldig
Zelfs een vrouw die er in 1984 vertrok na 7 jaar te hebben gewerkt in de Dillenburg was van de partij. “Om mijn oud-collega’s weer eens te zien leek me zó geweldig.”

Egbert Dijkhuis
De reünisten werden gefêteerd op een hapje en een drankje en golden oldies muziek, die werd opgeluisterd door de Ermelose zanger Egbert Dijkhuis. Nadat het publiek eindelijk was ‘uitgeklept’ gingen zelfs de voetjes van de vloer.

Bedankt!
Grote lof was er voor de organisatie van de reünie bestaande uit Gaby van ’t Zand, Elly de Kruijf, Ina Bouwman en Janneke Bruintjes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden