Dierenarts Gerard van Eijden bedankt ‘zijn’ boeren met een boekje

Dierenarts Gerard van Eijden.
Foto: Jolette van Eijden

Gerard van Eijden doet na dertig jaar een stapje terug als dierenarts voor landbouwhuisdieren in Putten en wijde omgeving. Omdat hij in september 60 jaar is geworden, heeft hij per 1 januari zijn maatschapsaandeel in de praktijk van Dierenartsen AnimalCare overgedragen aan een jongere generatie dierenartsen.

Wel blijft Gerard nog als zzp’er verbonden aan de praktijk. Hij zal geen spoeddiensten meer doen en alleen nog zijn ‘eigen’ varkenshouders en kalkoenhouders begeleiden. Voor hem dus geen koeien, schapen, paarden, kippen en geiten meer.

‘Gelukkig achter de staldeur’
Dierenartsen AnimalCare biedt Gerard op 29 januari een ‘afscheidsreceptie aan, speciaal voor al die boeren waar Gerard de afgelopen jaren veelvuldig over de stalvloer kwam. Op die receptie zal Gerard deze boeren met een passend cadeau bedanken. Door de jaren heen heeft hij namelijk bijzondere belevenissen in zijn werk opgeschreven. Deze anekdotische verhalen zijn gebundeld tot een boekje ‘Gelukkig achter de staldeur’, dat zijn vrouw Jolette heeft geïllustreerd met aquarellen van boerderijdieren.

Te koop
Alle boeren die een uitnodiging hebben ontvangen voor de receptie, krijgen zo’n boekje. Maar het is straks ook te koop. Vanaf 30 januari ligt het voor €12,50 bij de Landwinkels in Putten (De Vrolijke Geit, Klunenweg 4) en Ermelo (Arkelandshoeve, Telgterweg 200), bij Dierenartsen AnimalCare in Harderwijk en bij VVV Putten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden