Open huis nieuw woonzorgcentrum Kroondomein Ermelo bijna een reünie

Het was overweldigend druk vandaag, vrijdag 24 januari, bij het open huis van Kroondomein, het nieuwe woonzorgcentrum van Zorggroep Noordwest-Veluwe met 76 zorgappartementen aan de Sparrenlaan in Ermelo. De belangstelling was zó groot dat het publiek file liep in de gangen. Bovendien kende het gros van de belangstellenden elkaar zodat er bijna sprake was van een reünie.

Dankzij de adviezen van DIRECTION en door de daarbij behorende subsidies te regelen, staat in Ermelo nu het eerste woonzorgcentrum van Nederland dat energieneutraal is.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

‘Dit is je voorland’
De belangstellenden waren het vrijwel allemaal over één ding eens. Namelijk dat ze erg graag willen wonen in Kroondomein omdat het zó mooi is geworden, maar dan wel over pakweg 10, 20, 30, 40,50 of 60 jaar. Het was maar net welke leeftijd iemand had. Of hoe een bezoeker het treffend typeerde: “Dit is je voorland, maar nu nog even niet.”

Opluchting
Opluchting heerste ook onder sommige bezoekers. Zoals de vrouw van een Ermeloer die binnenkort haar plekje krijgt in Kroondomein. Op het moment is zijn vrouw opgenomen in een verpleeghuis ver buiten Ermelo. Hij toonde zich erg blij zijn vrouw binnenkort weer dicht in de buurt te hebben, zodat hij er zo op de fiets naartoe kan gaan wanneer hij wil. “Dit wordt haar kamer”, liet hij blij het nieuwe onderkomen aan zijn vrienden en kennissen zien.

Ook spannend
Een spannende tijd breekt volgende week aan met de verhuizing van de bewoners van de Dillenburg naar Kroondomein. Een zoon die zijn moeder voortduwde in de rolstoel erkende dat. “Mijn moeder woont al 17 jaar in de Dillenburg, en heeft best veel last van alle prikkels rond de verhuizing.” De verhuizing is echter zorgvuldig gepland voor de bewoners. Daarvoor is een speciaal een verhuisbedrijf ingeschakeld die hier ervaring mee heeft, om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Twee vleugels
Ondertussen mag Zorggroep Noordwest-Veluwe trots zijn volgens de bezoekers op het het nieuwe woonzorgcentrum wat nu is opgeleverd. Wie via de hoofdingang binnenliep kon twee kanten kiezen om te ontdekken: de linker- en de rechtervleugel. Wat iedereen meteen opviel was het subtiele kleurgebruik, de keus van het meubilair dat zowel modern oogt als ook erg huiselijk, verrassende elementen als wanden bekleed met beton die echter ogen als houtstructuur en de rust en de ruimte die het woonzorgcentrum uitstraalt. Modern, maar bovendien knus en gezellig.

Studio’s en appartementen
Kroondomein heeft 76 ruime studio’s en appartementen verdeeld over de twee vleugels op begane grond en de 3 verdiepingen. Op de begane grond en de eerste verdiepingen zijn de appartementen voor 1 of 2 personen gesitueerd, op verdieping 2 en 3 de studio’s. “Mensen die veel zorg en begeleiding nodig hebben kunnen komen wonen in een studio”, vertelde een medewerker van Zorggroep Noordwest-Veluwe. “De woonoppervlakte is kleiner dan een appartement omdat we deze bewoners zo veel mogelijk willen motiveren om buiten hun kamer te komen. Bewoners in een appartement zitten meer in een thuiszorgsituatie, ofwel ze zijn meer zelfredzaam.”

Zie ook https://oranjepark-ermelo.nl/kroondomein/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen