Koor EigenWijs uit Ermelo zingt in Putten 2000 euro bij elkaar voor verwendag ouderen

Dankzij de steun van sponsoren en een uitverkochte zaal heeft het Winterconcert ‘What a wonderful world’ van Koor EigenWijs uit Ermelo vanavond, vrijdag 20 december, in Theater Stroud In Putten, maar liefst 2000 euro opgebracht voor het goede doel. En dat zijn de ouderen uit Ermelo, Putten en omstreken. Zij kunnen rekenen op een gratis verwendag bij Brasserie Staverden in Ermelo en Brasserie Schovenhorst in Putten.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Hartverwarmend
Het was een hartverwarmend en betoverend mooi concert vanavond geheel in de sfeer van de naderende kerst. Onder leiding van dirigente Kitty Lebbink zongen de dames van Koor EigenWijs, opgericht in 2010, zo de sterren van de hemel, dat het menig bezoeker diep ontroerde en blij maakte. Daarnaast genoot het publiek volop van de gastoptredens verzorgd door dansers van dansschool Bababounce uit Nijkerk/Putten, Rosa Ligtermoet, Ensemble Marieke Booy, Zeno (7), doedelzakspeler Javo Koster en de drie tenoren Henk Everts, Piet Smit en Jan Togtema.

Verrassend
Heel verrassend was de finale met een optreden van Carla van Opera Familia, die in 2011 hun indrukwekkende TV debuut maakte bij Holland’s Got Talent. Als goede vriendin trakteerde Carla dirigente Kitty Lebbink op een paar geweldig gezongen nummers. Daarnaast was het slotakkoord aan Piet Smit met de klassieker ‘You’ll Never Walk Alone’.

Elk 1000 euro
Koor EigenWijs doneert een deel van haar optredens aan het goede doel. Met de mega-opbrengst van 2000 euro vanavond kon het koor dus twee goede doelen blij maken met elk 1000 euro. Katherine Haklander en Ingrid Kok, eigenaren van Brasserie Staverden aan de Uddelermeerweg 2 in Ermelo, zijn dol gelukkig met het riante bedrag. Het geld wordt namelijk besteed aan een verwendag voor ouderen uit de regio, net als in april/mei dit jaar.

Zo fantastisch
Ter ere van het 10-jarige jubileum trakteerde Brasserie Staverden ouderen die niet de mogelijkheid hebben om zelfstandig naar Staverden te komen, toen op een dagje uit. Voor het uitje werden ze thuis opgehaald. Zo kregen zij onder meer een rondleiding door de kasteeltuin en een lunch aangeboden. Het bleek zo’n doorslaand succes, dat Katherine en Ingrid het voortaan elk jaar willen organiseren. Katherine: “Het was zo fantastisch om te zien hoe de ouderen van dit dagje uit bij onze Brasserie genoten. We hebben veel met de oudere gasten gesproken en je zag dat er onderling ook veel contact werd gemaakt.”

Daan Bosch
Daan Bosch van Brasserie Schovenhorst raakte zo geïnspireerd door het initiatief van Brasserie Staverden dat het het voorbeeld gaat volgen van een verwendag voor ouderen.

‘Het deed ons heel veel’
Eigenlijk zou elk bedrijf op een eigen manier zoiets voor ouderen moeten organiseren, meent Katherine. “Ouderen hebben namelijk zolang plezier van zo’n uitje. Wij ook trouwens; het deed ons heel veel wat het uitje met hun deed.”

Woensdag 1 april
Brasserie Staverden heeft het uitje voor ouderen in 2020 gepland op woensdag 1 april. Dit is beslist geen grap, verzekert Katherine. “Voor die dag wordt weer een leuk programma samengesteld. En we kunnen nu als beloven dat Koor EigenWijs die dag komt zingen!”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen