Rabobank Ermelo doneert 6000 euro aan Stichting IJs in Ermelo

Leden van het marktteam en leden van de ledenraad van de Rabobank Ermelo hebben vanmorgen, woensdag 4 december, geschaatst met cliënten van Bartiméus. Terwijl de cliënten koffie dronken in het gezellige horecagedeelte van de ijsbaan op ’t Weitje, zag Erik Groeneveld, directeur van Rabobank Ermelo, zijn kans schoon om aan Marco van Dijk, vice-voorzitter van Stichting IJs in Ermelo, symbolisch een vette cheque van maar liefst 6000 euro te overhandigen. 

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Betrokken
De cheque werd uitgedeeld namens het Rabobank Stimuleringsfonds dat sinds de zomer van dit jaar deel uitmaakt van de ledenraad. Als Rabobank die middenin de samenleving wil staan voelt deze zich zeer betrokken bij een initiatief als de ijsbaan, die maandagavond werd geopend door oud-schaatser Rintje Ritsma en burgemeester André Baars tijdens de sponsoravond.

‘Stekeblind’
Net zo betrokken voelt de Rabobank zich bij de mensen die in Ermelo wonen, als ook bij een doelgroep als de cliënten van Bartiméus. Nadat de schaatsen waren ‘ondergebonden’ werd de ijsvloer verkend. Waar de ene cliënt er vandoor zoefde, niet alle deelnemers hebben dezelfde mate van visuele beperking, hadden ‘stekeblinde’ deelnemers alle hulp nodig van de Rabobank vrijwilligers.

Genieten
Zo heeft Rabobank-ledenraadslid Grietje-Akke de Haas bijna continu hulp gehad van beheerder Paul om Esther een leuk uurtje te geven. Esther ziet namelijk helemaal niets. Hoewel ze uit had gezien naar het schaatsen, vond ze het ook erg eng. Het was vervolgens verrassend om te ervaren hoe snel zij zich al ontspande, op haar begeleiders vertrouwde en erg genoot van haar schaatsuitje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen