Morgen College Harderwijk lanceert nieuwe website voor Filmhuis Ermelo

Foto: Eigen foto

Het ICT-lokaal van het Morgen College, daar waar de samenwerking tussen Het Filmhuis Ermelo en het Morgen College Harderwijk begon, was dinsdagmiddag 3 december de aangewezen locatie voor de presentatie van www.filmhuisermelo.nl de nieuwe website van Filmhuis Ermelo.

Heel tevreden
Julian Mulder en Leon de Paauw, twee vierdejaars leerlingen Media, Vormgeving & ICT hebben de website voor de organisatie gebouwd. Dat kostte hen heel wat uren, maar het resultaat mag er zijn. “We hadden een wens voor een professionele website, met betaalmogelijkheid, in dezelfde kleuren en vormgeving als ons overige promotiemateriaal. Wij zijn heel tevreden en kijken terug op een prettige samenwerking”, aldus Piet-Hein van Halm, voorzitter van het Filmhuis.

Aanleiding
Het filmhuis Ermelo is anderhalf jaar geleden, in mei 2018, gestart met een film per maand, waarvan er twee voorstellingen waren. De voorstellingen werden goed bezocht. Reden voor het Filmhuis om op te schalen, naar een dubbel aantal voorstellingen. Daarbij hoorde een professionele website, met betaalmogelijkheid, om opstoppingen bij de kassa te voorkomen. “En toen viel ergens mijn naam”, zegt Daniël Eisen, docent ICT bij het Morgen College. “Of mijn leerlingen niet iets konden betekenen voor deze organisatie.”

Het eerste contact werd in het voorjaar van 2019 gelegd. “Wij hadden toen net het project ‘website bouwen’ in ons lesprogramma, dus dat viel mooi samen.” In de maanden tot aan de zomervakantie kwamen de twee leerlingen steeds dichter bij wat het Filmhuis Ermelo voor ogen had. Na de zomervakantie werd de draad weer opgepakt. “Omdat wij ons eigen lesprogramma moesten volgen, heeft Julian het afgelopen najaar, als stageproject, de website afgerond.”

Levensecht leren
Mulder en De Paauw hebben van dit project veel geleerd. “Het is ook echt mooi geworden”, zeggen ze, toch wel trots. “Soms was het lastig, als we zelf een andere optie beter vonden, maar meningen verschillen nou eenmaal en je leert veel van de samenwerking.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden