Maxi tent voor horeca en ijsbaan op ’t Weitje Ermelo in de steigers

Karin en Ronald Pul.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Vandaag, maandag 25 november, is een start gemaakt met de opbouw van de maxi tent voor de ijsbaan op ’t Weitje (kruising Stationsstraat-Putterweg) en het horecagedeelte. De opbouw wordt een ‘huzarenstukje’ van Ronald en Karin Pul die met hun bedrijf Partyverhuur Ermelo aan de Harderwijkerweg al eerder hun visitekaartje afgaven met de feesttentenopbouw op ’t Weitje voor de evenementen van Feest in Ermelo 

Maar liefst 675 vierkante meter
Het is een klus waar je ú tegen zegt. Want het gaat om een tent van maar liefst 675 vierkante meter met daarin een ijsbaan van 360 vierkante meter en het horecagedeelte. Toch wordt ernaar gestreefd dat de tent rond 18.00 uur staat. “Daarom zijn we vanochtend ook om 7.30 uur gestart”, vertellen Ronald en Karin die voor de opbouw professionele tentenbouwers inhuurden. Ook de bekabeling voor de elektriciteit is hun ‘pakkie-an’, net als de sanitaire voorzieningen tot de opbouw van alles wat voor de horeca nodig is.

Schuren met het bestuur
Ronald en Karin zijn vanaf het begin betrokken bij de Stichting IJs in Ermelo In de voorbereidingen is heel veel tijd gaan zitten. “Daarom zijn we ook zo blij dat Gerbrand Lopers bereid was de planning op zich te nemen.” Ook zijn ze erg blij met het niet aflatende enthousiasme van hun mede-bestuursleden. Dat enthousiasme gaat heel ver. “Wij hadden namelijk een tweedehands bar op de kop getikt. Met alle bestuursleden hebben we de hele bar geschuurd, om deze vervolgens over te spuiten.”

Sfeervolle locatie
Het horecagedeelte in de tent van 45 meter lang en 15 meter breed met ijsbaan wordt een sfeervolle locatie, met echt glas erin en openslaande deuren. Bovendien krijgt de ijsbaan transparante wanden en een transparant dak. “Stel dat het mooi weer is rond het vriespunt, dan kunnen we de zijwanden ook zo opengooien.”

Geen omkijken naar
Hebben Ronald en Karin het technische gedeelte eenmaal voor elkaar, dan hebben ze er in principe geen omkijken meer naar. Ook doordat de gemeente Ermelo de stroomvoorziening heeft verzekerd met de aanleg van een evenementenkast. “Dat was een voorwaarde voor de aanleg van een ijsbaan.”

Ice-World
De ijsvloer gaat Ice-World verzorgen. Dat gebeurt vrijdag zodra de dag ervoor de laatste hand is gelegd aan de inrichting van het horecagedeelte. “Ice-World begint om 7.00 uur. Dus in principe kan er zaterdag worden geschaatst. Maar schaatsliefhebbers moeten nog even geduld hebben tot dinsdag 3 december.”

ijsinermelo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden