Ook Beatrixschool Ermelo kampt met lerarentekort

Foto: Eigen foto

Het was een bewuste keus van het onderwijsteam van de Beatrixschool om niet deel te nemen aan de stakingsdag op woensdag 6 november. De Beatrixschool legt uit waarom.

Onaantrekkelijk
“In de afgelopen jaren is te weinig geïnvesteerd in onderwijs: een van de gevolgen daarvan is, dat het lerarentekort niet kan worden opgelost, omdat een te laag salaris en de toegenomen werkdruk het beroep van leraar onaantrekkelijk hebben gemaakt.

Niet wenselijk
Op dit moment is het lerarentekort ook al merkbaar op de Beatrixschool. Vervangers zijn moeilijk te vinden! Gelukkig hebben we tot nu toe steeds een oplossing weten te vinden, maar dit betekende wel dat er extra werkdruk op ons team is komen te liggen. Een situatie die niet wenselijk is!

460 miljoen structureel maken
De bonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk! De Beatrixschool roept samen met de vakbonden en belangenorganisaties de Tweede Kamer op de toegezegde 460 miljoen structureel te maken. Structurele problemen vragen om structurele oplossingen! Goed onderwijs wordt tenslotte gegeven door serieuze goede leraren!!

Over werkdruk gesproken…
Ondanks dat het gehele team van de Beatrixschool heeft besloten niet aan de staking deel te nemen i.v.m. een studiedag die we niet wilden verzetten, staan wij achter de eis van de bonden! Wij snijden onszelf alleen maar in de vingers als wij deze studiedag niet door hadden laten gaan. Dat zou namelijk betekenen dat wij de geplande onderwerpen op verschillende andere momenten na schooltijd zouden moeten behandelen. Over werkdruk gesproken…

Recht op goed onderwijs
Een andere mogelijkheid zou zijn om een extra studiedag te plannen. Wij willen onze kinderen echter gewoon het onderwijs geven dat ze verdienen en waar ze recht op hebben.

  • Wij zien onze leerlingen echt als toPprioriteit!!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden