Run op vrijwilligersklussen voor IJs in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Als je het afzet tegen de doorsnee oproepen voor vrijwilligers, dan valt er zeker te spreken van een run op de vrijwilligerstaken voor de Stichting IJs in Ermelo, het initiatief voor de ijsbaan op ’t Weitje, gedurende de winterperiode van 3 december tot en met 4 januari 2020. Maar de Stichting kan nog veel meer vrijwilligers gebruiken!

Fraai opgetuigd
Met een fraai opgetuigde vrijwilligersavond probeerde het bestuur gisteravond, dinsdag 29 oktober, de diverse taken in de Molenkamer van restaurant De Dorpskamer, aan de man/vrouw te brengen. Naast het bestuur leidde een zeskoppig team van beheerders: Wijert Krijt, Herman Oudshoorn, Cees van Zaanen, Hans Beek, Jan Vlijm en Rikkert Vliek, alles in goede banen.

Als gastheer en administratief en logistiek, zodat elke enthousiasteling met de agenda bij de hand in een oogopslag kon kiezen uit dagen en tijdstippen, en zijn of haar gegevens kon noteren. De beheerders nemen als de ijsbaan er ligt in ploegendienst de coördinatie van de vrijwilligers voor hun rekening en houden toezicht.

Ruim 160
Bestuurslid Sebastiaan Grift rekende intussen voor hoeveel vrijwilligers er wel niet nodig zijn. “De ijsbaan is 27 dagen open keer 6 vrijwilligers per dag; dus dan zit je al op ruim 160. Naast de vrijwilligers die zich vanavond opgeven kunnen we ook rekenen op studenten van Groevenbeek in het kader van maatschappelijke stage. Bovendien hebben mensen zich ook via social media aangemeld.”

Belangstelling?
Evenzogoed waren er nog voldoende ‘gaten’ te vullen in het overzicht voor de diverse vrijwilligerstaken. Het bestuur zet de komende dagen alles op een rijtje om te zien hoeveel vrijwilligers er voor welke taken en dagdelen nog nodig zijn. Belangstelling voor een vrijwilligerstaak? Ga naar:

Smeltfeest
Naast de beleving van vrijwilliger zijn van het leukste avontuur van de winter, word je daarnaast uitgenodigd voor het ‘Smeltfeest’, als dank voor je vrijwillige medewerking. Ofwel een geweldig eindfeest met een hapje en een drankje op zaterdag 4 januari van 19.00 – 22.00 uur.

Mobiliteitsplan
De ijsbaan is van 3 december tot en met 4 januari 2020 alle dagen geopend, behalve op zondag, 25 december en 1 januari 2020. Op 24 december en 31 december tot 17.00 uur. Met een mobiliteitsplan wil het bestuur eventuele parkeerproblemen tackelen. “Voor de Pastorieweg gaat een parkeerverbod gelden, met ontheffing voor de aanwonenden. Ook komt er een Kiss & Ride voorziening en heel veel fietsenrekken rondom ’t Weitje. Daarnaast worden mensen gestimuleerd de auto te parkeren op het terrein bij het Kerkelijk Centrum; de looproute naar de ijsbaan wordt bewegwijzerd.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden