‘Oude’ politiebureau in Ermelo krijgt drie nieuwe huurders

Ruud Kraan, Liesbeth Knol-Urbach, Frieda van Bruggen en Henk van Bruggen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De locatie aan Hanengewei 67 in Ermelo, staat sinds juli 2016 leeg toen de politie verhuisde naar een steunpunt in het gemeentehuis. Daar komt nu verandering in. Drie partijen hebben er hun intrek genomen. Dit zijn het Work & Life Center, Stichting Politie Veteraan en Stichting Materra. De komende anderhalve week wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting voor de officiƫle opening op vrijdag 1 november, om 10.00 uur door wethouder Leo van der Velden. Tot 16.00 mag iedereen een kijkje komen nemen.

De grond en het pand is eerder gekocht door de Gereformeerde Gemeente, met de bedoeling er een nieuwe kerk te bouwen en ruimte voor voldoende parkeerplekken, vertellen Liesbeth Knol-Urbach van Work & Life Center, Ruud Kraan en Henk van Bruggen, adviseurs van Stichting Politie Veteraan en Frieda van Bruggen van Stichting Materra. “Dit gebeurt echter niet op de korte termijn, zodat dit pand wordt verhuurd.”

Work & Life Center
Liesbeth was al langere tijd op zoek naar een onderkomen. Met een pilot van een half jaar op locatie Hanengewei 67 wil zij ervaren of er behoefte is aan een ‘thuisnabije’ plek waar mensen in loondienst, zelfstandigen, ondernemers of studenten hun werk kunnen doen. Een soort van werkhuis moet het Work & Life Center worden. Ofwel zegt Liesbeth: “De plek waar je aan het werk bent moet iets huiselijk hebben.” Dit gaat vorm krijgen aan een hele grote tafel, en is dan ook bedoeld voor belangstellenden met als ‘gereedschap’ een laptop, boeken tot papieren. Bovendien is het de bedoeling van Liesbeth dat het Work & Life Center een lerende omgeving wordt, waar profs kennis met elkaar delen. Belangstellenden kunnen bij Liesbeth een abonnement kiezen op welk dagdeel ze willen komen. Gemiddeld kost dit iemand 4 tot 6 euro per uur.

Stichting Politie Veteraan
Stichting Politie Veteraan vertellen Ruud en Henk, is begin 2018 gestart door (oud)politieagenten die zich het lot aantrokken van (oud)collega’s met posttraumatische stressstoornis (PTSS). “De politie worstelt er namelijk al heel lang mee hoe deze doelgroep te helpen. Wel zijn ze er de laatste tijd hard mee bezig. Voor de politieagenten echter die nu in zo’n situatie zitten duurt dit te lang. Vandaar het initiatief van Stichting Politie Veteraan door agenten die zelf thuis hebben gezeten door PTSS. Sinds de oprichting hebben zij zo’n 100 collega’s bijgestaan op allerlei mogelijke manieren. Bijvoorbeeld een agent helpen die moet kunnen aantonen dat hij of zij kampt met PTSS. Daarvoor moet degene veel dossiers doorworstelen waardoor alle heftige gebeurtenissen weer naar boven komen. Wij zijn nu in een fase dat we met de Nationale Politie in gesprek zijn om Stichting Politie Veteraan te professionaliseren. Nu is het namelijk nog een vrijwilligersorganisatie.”

Stichting Materra
Frieda is blij met het nieuwe onderkomen voor Materra, de stichting die dagbesteding en begeleid werken biedt voor mensen die door psychische, verstandelijke of lichamelijke beperkingen (nog) niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen. Ook bemiddelt Materra naar passend werk. De locatie van ’t Speulder aan de Wlihelminalaan waar Materra eerst huisde kreeg namelijk een andere bestemming.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden