Transportbedrijf St. van den Brink uit Ermelo start met duurzame brandstof

Foto: Eigen foto

Onlangs is transportbedrijf St. van den Brink uit Ermelo een proef gestart met het inzetten van de duurzame brandstofsoort CleanFuel HVO voor een aantal vrachtwagens. CleanFuel HVO is een synthetische diesel, gemaakt van afval- en reststromen en te gebruiken in de meeste dieselmotoren.

Dit bericht de Dalhuisen Groep maandag 14 oktober.

‘Renewable diesel’
Middels het gebruik van CleanFuel HVO maakt St. van den Brink een flinke stap richting duurzaamheid. CleanFuel HVO is namelijk CO2-neutraal, fossielvrij, volledig circulair en emissiearm. CleanFuel HVO wordt gemaakt van verschillende afval- en reststromen en wordt daarom een ‘renewable diesel’ genoemd. De brandstof is dus niet alleen duurzaam bij verbranding, maar óók bij ontwikkeling.

Geen aanpassing wagenpark
“CleanFuel HVO is van onze leverancier Dalhuisen Olie en is voor ons een duurzame oplossing waarmee wij enerzijds een enorme CO2-besparing kunnen realiseren, maar waarvoor geen aanpassing hoeft plaats te vinden aan het wagenpark”, aldus directeur Gerrit Jan Mulder van St. van de Brink. “Heel praktisch dus, terwijl wij wel onze CO2-doelstelling hiermee ruimschoots behalen.”

Koploper in duurzame initiatieven
St. van den Brink investeert continu in de verduurzaming van het wagenpark. Zo maakt St. van den Brink ook al gebruik van hybride trucks, LNG trucks op vloeibaar aardgas en TRAXX diesel. Alle innovatieve technieken moeten ervoor zorgen dat het brandstofverbruik en CO2-uitstoot wordt gereduceerd en het geluidsoverlast wordt beperkt. Vanwege de innovaties die St. van den Brink onderneemt, wordt het bedrijf actief betrokken bij het ontwikkelen en introduceren van innovaties door zowel de overheid als truckfabrikanten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden