De Arcade in Ermelo viert het eerste lustrum

Foto: Eigen foto

De Arcade – onderdeel van de Zorgroep Noordwest-Veluwe in Ermelo – vierde op 3 oktober het vijfjarig bestaan.

Dit bericht Zorgroep Noordwest-Veluwe maandag 7 oktober.

Taart
Reden voor een feestje! Uiteraard was er koffie met taart voor bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten georganiseerd: er werden pannenkoeken gebakken, men kon mee met een huifkartocht en er kwam een ijskar op de locatie.

Groete behoefteDe Arcade biedt ouderen met dementie die intensieve verzorging en verpleging nodig hebben, een woonplek op een levendige locatie in Ermelo. Zoals op zoveel plekken Nederland ontstond ook in Ermelo een tekort aan plaatsen voor ouderen met dementie. De Arcade voldoet zeker in een grote behoefte. De afgelopen jaren hebben meer dan 150 mensen gebruik gemaakt van onze diensten.

Wat zijn de ervaringen? 
Bewoners, hun familie, medewerkers en vrijwilligers zijn blij met De Arcade. Dat blijkt ook uit de cijfers: De Arcade scoort hoog als het gaat om cliënttevredenheid. In 2019 scoorde deze locatie gemiddeld een 8,3. Zo’n cijfer zegt misschien niet zoveel, daarom laten we graag een paar naasten van bewoners aan het woord.

“Vanaf het moment dat mijn moeder hier woont is ze erg opgeknapt en ziet ze er gezond en gelukkig uit”, vertelt een dochter van een bewoner. “Ik heb een goede contact met de medewerkers. Als er iets nodig is, bellen of mailen ze mij. En er wordt ook naar me geluisterd. Mijn moeder neemt deel aan veel leuke activiteiten die op de locatie georganiseerd worden en daardoor heeft ze zeker nog goede kwaliteit van leven. Ik vind het gebouw schitterend. De kamer van mijn moeder is ruim genoeg, ze kon haar eigen spullen meenemen.”

“De ligging van het gebouw is geweldig”, vult een ander aan. “De gezamenlijke huiskamer ziet er heel gezellig uit. Mijn kennis zit daar graag. Er wordt van alles georganiseerd als zingen, spelletjes en knutselen. Mijn kennis doet daar graag aan mee. Als ik iets aan de verzorgenden vraag, nemen ze de tijd om even naar me te luisteren. Ze komen altijd hun afspraken na en als er iets met mijn kennis is, stellen ze me meteen op de hoogte. Dat vind ik erg prettig.”

Zeven woongroepen
In De Arcade zijn zeven woongroepen. Zo’n woongroep heeft veel weg van wonen in een gewoon woonhuis met een riante, gezamenlijke huiskamer en eigen zit-slaapkamers. Op de begane grond bevindt zich een kapsalon, een bibliotheek en een ontmoetingsruimte waar men elkaar kan treffen voor een kop koffie of kan meedoen aan een activiteit.

Kroondomein
In de nabije toekomst komt er vergelijkbare nieuwbouw van de Zorggroep Noordwest-Veluwe in Ermelo: genaamd Kroondomein. In Kroondomein zullen 74 plaatsen beschikbaar zijn voor ouderen, ook voor mensen met dementie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden